Incidenten tegen West Ham United komen AZ duur te staan

Foto: Incidenten tegen West Ham United komen AZ duur te staan

Er zijn zondagmiddag geen uitfans welkom in De Goffert bij NEC versus AZ. Dat heeft de lokale driehoek van Nijmegen zaterdag besloten. Aanleiding zijn de schandalige incidenten op de tribune bij AZ – West Ham United afgelopen donderdag, waar Engelsen werden aangevallen door ‘fans’ van de Alkmaarders.

Geen uitfans welkom bij seizoensafsluiter van NEC en AZ

“Omdat er op deze korte termijn nog geen vervolging mogelijk is geweest van supporters die zich tijdens die wedstrijd hebben misdragen, er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC, heeft de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie besloten geen AZ-supporters toe te laten”, melden de Gelderlanders op de clubwebsite.

Het ‘risico op ongeregeldheden is te groot’, klinkt het verder. “De burgemeester betreurt dat het nodig is om deze maatregel te nemen, omdat hiermee de vele goeden onder de kwaden moeten lijden. In principe staat Nijmegen voor het toelaten van zoveel mogelijk supporters. Dat de incidenten zo kort voor deze wedstrijd hebben plaatsgevonden, maakte het niet meer mogelijk om andere passende maatregelen te nemen.”

Reactie Wilco van Schaik

Algemeen directeur Wilco van Schaik reageert: “NEC staat voor thuis- én uitsupporters. We hebben de afgelopen jaren, maar ook nog recentelijk, kunnen zien welke (positieve) invloed supporters op onze sport hebben. Daarom betreuren we de beslissing om morgen geen AZ-supporters toe te laten, maar hebben we na overleg met de lokale driehoek ook begrip voor het besluit. Het doet pijn dat de goedwillende supporters moeten lijden onder enkele kwaadwillende.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie