‘In dit geval ontslaat Ajax Alfred Schreuder’

Foto: ‘In dit geval ontslaat Ajax Alfred Schreuder’

Ajax staat voor een cruciale wedstrijd. Tegen FC Twente staat niet alleen de toptwee-klassering op het spel, maar ook de toekomst van Alfred Schreuder.

Valentijn Driessen verwacht dat ‘een slecht resultaat’ consequenties heeft. “Er gaat natuurlijk wel wat gebeuren op dat moment”, concludeert de chef voetbal in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Dan moet de trainer gaan vrezen en ben ik benieuwd of hij Feyenoord zeven dagen later nog mag doen.”

Ajax won al vier opeenvolgende competitieduels niet meer. Is een vijfde wedstrijd automatisch einde verhaal? Driessen: “Bij een gelijkspel denk ik dat hij de kans nog gaat krijgen, maar met een opzichtige nederlaag thuis tegen FC Twente kun je niet wegkomen.”

Tadic in de spits?

De manschappen van Schreuder werden de afgelopen weken geteisterd door blessures en een griepgolf. Inmiddels is bijna iedereen weer inzetbaar. Brian Brobbey ontbreekt waarschijnlijk nog wel bij Ajax, waardoor Dusan Tadic als spits lijkt te gaan spelen. Steven Bergwijn (links) en Francisco Conceição worden als flankspelers verwacht.

Gerónimo Rulli lijkt na zijn bekeroptreden tegen FC Den Bosch (0-2 zege) opnieuw onder de lat plaats te nemen. Naar verwachting staat Steven Berghuis nog niet in het basisteam van Ajax, waarin ook Mohammed Kudus volgens het Algemeen Dagblad niet te bewonderen zal zijn.

Vermoedelijke Ajax-opstelling: Rulli; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Bergwijn, Tadic, Conceição.

Scoort Tadic tegen FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Haalt Schreuder de Klassieker nog?

  • Ja
  • Nee
1222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie