‘Ik was het plezier kwijt bij Ajax’

Foto: ‘Ik was het plezier kwijt bij Ajax’

Sean Klaiber raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd en nadat hij hersteld was van die kwetsuur, kwam hij er niet meer in bij Ajax. In de voorbereiding op het huidige seizoen hoopte hij een nieuwe kans te krijgen, maar uiteindelijk koos hij voor een transfer naar FC Utrecht.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt hij: “Ik ben zo blij dat ik weer voor FC Utrecht speel. Ik ben gewoon écht heel blij. Ik had ook andere opties maar daar wilde ik niet eens over nadenken. Ik wilde per se terug naar Utrecht. Ik wilde weer mezelf zijn. Het plezier hebben dat ik al die jaren bij deze club heb gehad.”

Klaiber vervolgt zijn verhaal: “Of ik dat ik kwijt was bij Ajax? Op het veld wel. Ik heb het heel hard geprobeerd daar, er alles uit proberen te halen. Een zware blessure in mijn tweede seizoen hielp daar vanzelfsprekend niet aan mee. Het is gewoon jammer dat het niet gelukt is. Ik heb de periode Ajax volledig afgesloten nu. Vanaf het moment dat ik hier mijn handtekening heb gezet, is dat boek helemaal dichtgegaan. Het liefst heb ik het er ook niet meer over.”

‘Belangrijk in de kleedkamer’

“Ik ben een voetballer”, aldus de vleugelverdediger. “Ik wil beoordeeld worden als een voetballer. Ik weet dat ik bij Ajax goed lag in de kleedkamer. Dat is een compliment. Maar ik was geblesseerd, het was de enige plek waar ik mijn teamgenoten zag. Daar probeer je wel je rol in te pakken. Maar het is niet alleen maar wie ik ben. Op het veld wil ik belangrijk zijn.”

TIP: Verdien 1.75 keer je inleg als Utrecht uit bij Excelsior wint!

Goede beslissing?

  • Ja
  • Nee
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie