‘Ik was gratis op te halen, maar Ajax wilde mij niet hebben’

Foto: ‘Ik was gratis op te halen, maar Ajax wilde mij niet hebben’

In 2018 heeft Gregory van der Wiel, na zijn periode bij Cagliari, geprobeerd een terugkeer bij Ajax te bewerkstelligen. De Amsterdammers hadden op dat moment al rechtsback Noussair Mazraoui, Joël Veltman en Rasmus Kristensen in huis.

Gregory van der Wiel blikt terug op zijn turbulente carrière

“Toen ik bij Cagliari wegging, heb ik gekeken om terug te komen bij Ajax”, vertelt Van der Wiel in de podcast Life After Football. “Ik was namelijk gratis op te halen, maar ze wilden mij niet hebben. En een paar weken later kochten ze Daley Blind voor twintig miljoen. Toen dacht ik ook wel: mij hoeven jullie gratis niet, maar Daley wel voor twintig miljoen. Het is klap, na klap, na klap en ze doen allemaal wat met je.”

Van der Wiel belandde bij Toronto FC, maar kwam daar ook niet aan de bak. Hij zocht daarom contact op met het Atlanta United van destijds Frank de Boer. “Die wilden mij niet hebben. Ik wilde met mijn gezin in Los Angeles wonen, dus ik heb de twee clubs daar benaderd, maar die wilden mij ook niet hebben. Toen heb ik aangeboden om gratis te komen spelen, maar dat veranderde niks. Dat terwijl ik in mijn ogen misschien wel de beste rechtsback van die competitie was. Waarom? Ik denk beeldvorming.”

Vervelende einde van carrière

Uiteindelijk werd het RKC. “Daar heb ik twee weken succesvol getraind. Toen kreeg ik bijna een paniekaanval op het veld, omdat mijn hartslag te hoog werd. Toen heb ik wel beseft dat het zo niet ging. Ik heb daarna nog vier maanden elke dag met een fysio gewerkt om heel langzaam mijn lichaam weer te laten wennen aan de belasting. Dat ging succesvol.”

“Ik was bijna vol terug, dus besloot ik om na de winterstop weer aan te sluiten bij RKC. Ik ben toen een weekje naar Dubai gedaan. Ik raakte in Dubai weer helemaal terug bij af en toen heb ik mezelf verteld: hoe graag ik het ook wil, mijn lichaam en geest laten dit niet meer toe. Hoe fit ik fysiek ook ben, het gaat gewoon niet met angstaanvallen. Toen heb ik besloten dat het ophield”, aldus Van der Wiel tot slot.

Ajax had Van der Wiel destijds er bij moeten nemen

  • Eens
  • Oneens
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie