Hoeness spreekt zich uit over onrust rond ontslagen Kahn

Foto: Hoeness spreekt zich uit over onrust rond ontslagen Kahn

Ondanks het onverwachte kampioenschap van Bayern München is het op bestuurlijk vlak een flinke chaos. Erevoorzitter Uli Hoeness laat zijn licht schijnen op het ontslag van algemeen directeur Oliver Kahn.

Kahn ontbrak bij kampioensfeest

Zaterdagmiddag pakte Bayern na een klein wonder nog de Duitse landstitel op het veld van 1. FC Köln. Kahn was de opvallende afwezige tijdens de festiviteiten, wat meteen al voor de nodige speculaties zorgde. Na het duel werd echter snel duidelijk dat de voormalig topkeeper eerder in de week al te horen kreeg over zijn ontslagen. Kahn reageerde emotioneel en kafferde de nieuwe directeur Jan-Cristian Dreesen uit. Het was voor iedereen beter dat hij niet mee zou gaan naar Köln.

“Club heeft rust nodig”

 Hoeness stelt nu dat Kahn niet de juiste man voor de job was. “Met de kennis van nu moet je concluderen dat het een fout was om Kahn CEO te maken. Oliver is een heel intelligente man, het was fijn werken met hem. Ik dacht dat hij het alleen afkon, maar in plaats daarvan omringde hij zich door zijn adviseurs. Ik heb groot respect voor hem. Ook al was hij niet de CEO die we hoopten, mijn deur staat altijd voor hem open. De club heeft nu rust nodig”, laat Hoeness weten aan Kicker.

Kahn ondersteunt deze lezing niet, die in soortgelijke woorden ook al door Herbert Hainer werd gegeven. “Dat ik door het lint ging toen ik werd geïnformeerd over mijn ontslag, klopt niet. Ik werd vrijdag telefonisch door Herbert Hainer ingelicht. Het was een kalm en zakelijk gesprek. Ik heb alleen mijn verbazing over die beslissing geuit en gevraagd waarom die nu werd genomen. Zaterdag kreeg ik het bericht dat ik niet naar de wedstrijd mocht komen. Ik accepteerde die beslissing in alle rust”, twitterde de voormalig international.

Slecht afgehandeld door de clubleiding?

  • Zeg dat wel
  • Vind ik niet
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie