“Hij heeft de problemen bij Ajax alleen maar groter gemaakt”

Foto: “Hij heeft de problemen bij Ajax alleen maar groter gemaakt”

Voorlopig blijft het nog wel even onrustig bij Ajax. Er is geen technisch directeur, geen voorzitter van de rvc en ook geen hoofdtrainer. Ondertussen moet Edwin van der Sar puinruimen, maar journalist Freek Jansen van Voetbal International vindt niet dat de oud-doelman dat naar behoren doet momenteel.

Hoewel Van der Sar er zelf niets van wil weten, is hij degene die verantwoordelijk is voor de selectie aangezien het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar iedere beslissing voor moet leggen bij de directeur. “Van der Sar, blijkbaar niets geleerd van het mislukte technische hart van tien jaar geleden waarbij gekonkel, achterdocht en eindeloos overleg voor gedoe en gezeur zorgde, lost de problemen op technisch vlak niet op, maar maakt ze alleen maar groter”, constateert Jansen keihard.

Heitinga slachtoffer?

Met John Heitinga als voorlopige interim is er alvast één pleister op een wond geplakt. “Niet beseffende dat er ook weer een nieuw groter probleem kan ontstaan. Als Heitinga zijn goede eerste indruk kan doortrekken en Ajax dit seizoen alsnog succes brengt, dan zal een nieuwe trainer van buitenaf geen optie meer zijn.” Een nieuwe trainer zal Heitinga immers wel als assistent moeten accepteren. “Om vervolgens de dan succesvolle assistent te managen richting de buitenwereld. Bij elke tegenvaller zal de vraag opsteken waarom Ajax niet verder is gegaan met Heitinga”, voorspelt Jansen alvast.

En mocht het níét goed gaan onder Heitinga, ‘krijgt de zorgvuldig opgebouwde loopbaan van Heitinga gelijk een grote smet’. “Door een ervaren assistent naast Heitinga te zetten handelt Ajax geheel naar de nieuwe maatstaven van de club: met plakband technische functies in stand houden.”

‘Nog twee opties’

De journalist ziet nog twee oplossingen: “Of maak Heitinga hoofdtrainer, haal het etiket interim weg en koppel er geen termijn aan. Of zorg dat er op korte termijn duidelijkheid komt wie de komende jaren wel het vertrouwen krijgt als trainer.” ‘Ajax kennende’ verwacht Jansen echter eerder een tussenoplossing. Opnieuw. “Met pappen en nathouden tot gevolg. In dat geval gaat de loyale Heitinga een soortgelijk pad op als generatiegenoot Huntelaar als onderdeel van de weg der besluiteloosheid van Ajax.”

Eens met Jansen?

  • Ja
  • Nee
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
38+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
248+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
207+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
77+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
731+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
157+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
341+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
745+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie