‘Het was Schreuder weg, of hij weg bij Ajax’

Foto: ‘Het was Schreuder weg, of hij weg bij Ajax’

Het borrelt nog altijd bij Ajax. Veel fans zijn erg ontevreden over de gang van zaken en dat werd nog verder versterkt met het roemloze afscheid van boegbeeld Daley Blind.

John Graat, journalist van dagblad Trouw, zegt op NPO Radio 1: “Ik denk dat het ook wel de keuze van Daley zelf is geweest. Er is wel iets gebeurd tussen hem en Schreuder. Het vertrouwen is wederzijds weg. Het is een pijnlijke dreun voor iemand die zoveel voor de club heeft betekend.”

Schreuder out óf Blind uit

Volgens Andries Jonker zat de Ajax-leiding in een dilemma: Schreuder óf Blind. “Ik denk dat de trainer dermate veel rugdekking heeft van de mensen die de leiding écht in handen hebben dat hij zich dit kan veroorloven. Dan is er geen andere oplossing. Of de trainer, of de speler moest wijken. De keuze van Ajax is duidelijk, de keuze is voor de trainer. Of ik dat snap? Ja, daar moet je bij zijn. Daar is iets gebeurd en dat is niet naar buiten gekomen en misschien komt het ook wel niet naar buiten.”

Jonker vindt dat Blind jr wel een respectvoller afscheid had verdiend. “Waarbij je in goede harmonie afscheid had kunnen nemen van Daley Blind en Danny Blind voor de club had kunnen behouden. Dit doet alleen maar pijn, maar het zegt wel iets over de verhoudingen binnen de beleidsmakers bij Ajax. Schreuder heeft de volledige rugdekking binnen de club, naar mijn idee.”

Danny Blind

Eerder vertrok ook al Danny Blind, uit de RvC. Graat: “Schreuder heeft tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd tegen Excelsior heel nadrukkelijk moeten zeggen dat hij de baas is en dat hij de opstelling maakt. Er waren andere krachten binnen Ajax actief en er werd gespeculeerd over de rol van Danny Blind.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Wie zou jij er uit hebben gewerkt?

  • Schreuder
  • Blind
2528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie