Heracles Almelo promoveert naar Eredivisie

Foto: Heracles Almelo promoveert naar Eredivisie

Heracles Almelo keert al na één seizoen terug in de Eredivisie. In navolging van PEC Zwolle zijn ook de Heraclieden zeker van een snelle rentree op het hoogste niveau, na een 2-3 zege op Jong PSV.

Azzaoui maakt het verschil

Heracles wist op voorhand dat een overwinning op Jong PSV zou volstaan voor het veiligstellen van de Eredivisie-status voor volgend seizoen. Die druk kan nogal eens verlammend werken voor teams, maar daar was in Almelo weinig van te merken. Vroeg in de wedstrijd had Ismail Azzaoui de feestvreugde al kunnen opstarten, maar zijn uithaal eindigde op de paal.

Azzaoui werd alsnog dé man van de avond. In de negentiende minuut brak de middenvelder de ban op aangeven van Samuel Armenteros, waardoor het feest kon losbarsten. In de 34ste minuut nam hij tevens de tweede treffer voor zijn rekening.

Marco Rente maakte er zelfs nog 3-0 van, waardoor de Almelose formatie al na één seizoen zeker is van een terugkeer op het hoogste niveau. De komende weken staan daarom vooral in het teken van de titelstrijd. Het gat tussen de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie bedraagt drie punten in het voordeel van PEC.

PEC Zwolle maakt geen fout

De Zwollenaren maakten tegelijkertijd geen fout. PEC Zwolle zegevierde met 4-0 ten koste van FC Dordrecht. Younes Taha El Idrissi maakte er drie, nadat Lennart Thy al de score had geopend. De wedstrijd werd enige tijd gestaakt, nadat een achtjarig kind een beker op het veld gooide.

Overige uitslagen:

ADO Den Haag – Helmond Sport 2-2
FC Den Bosch – Telstar 0-1
FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 2-0
MVV Maastricht – Jong AZ 1-3
TOP Oss – Almere City FC 0-5
VVV-Venlo – Jong Ajax 0-1

Is Heracles een aanwinst voor de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie