‘Helse klus wacht voor PSV-directeur Stewart’

Foto: ‘Helse klus wacht voor PSV-directeur Stewart’

Earnest Stewart moet komende zomer voor het eerst echt zijn stempel gaan drukken op het technische beleid van PSV. Er wacht een flink takenpakket voor de Amerikaanse beleidsbepaler, zo schrijft het Eindhovens Dagblad vandaag.

Gisteren verlengde Johan Bakayoko alvast zijn contract, maar er is nog genoeg anders te verrichten in het Philips Stadion. In de aanval heeft PSV met Luuk de Jong en Anwar El Ghazi nog twee spelers meerjarig gebonden, terwijl Yorbe Vertessen nog terug kan komen. De intentie van de club is ook om Fábio Silva langer in Eindhoven te houden, terwijl over een langer verblijf van bijvoorbeeld de Braziliaan Sávio nog een beslissing moet worden genomen. Datzelfde geldt voor Thorgan Hazard”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink.

Achterhoede

Er zal sowieso een tweede keeper bij moeten gaan komen, want Joël Drommel trekt na dit seizoen nagenoeg zeker de Eindhovense deur achter zich dicht. “Daarnaast gaat Stewart voor de achterhoede belangrijke knopen doorhakken, waarbij het afwachten is wat de rol van Armando Obispo en Jordan Teze wordt. Wil PSV met hen door op het moment dat ze weinig meer aan spelen toekomen? Selecteert hij andere spelers door of blijven Phillipp Mwene en André Ramalho gewoon nog een seizoen aan PSV verbonden? Is de club in staat om Jarrad Branthwaite te kopen? Blijft Mauro Júnior nog een jaar langer en speelt Patrick van Aanholt een extra seizoen in PSV-kleuren? Dat laatste is op dit moment ook zeker de insteek van de club.”

Middenveld

En ook op het middenveld wordt topdrukte verwacht bij PSV. De prio is het contract van Xavi Simons verlengen (bij voorkeur zonder PSG-clausule), Ibrahim Sangaré lijkt naar de Premier League te zullen verkassen. “Hem goed vervangen wordt een helse klus en een van de belangrijkste taken van Stewart”, aldus Elfrink tot slot.

Heb jij vertrouwen in Stewart?

  • Ja
  • Ik moet het nog maar zien…
647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie