Heitinga prijst ‘absolute leider’ van Ajax

Foto: Heitinga prijst ‘absolute leider’ van Ajax

John Heitinga is zeer te spreken over Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. Tegen Sparta Rotterdam (4-0 zege) was de Serviër met twee doelpunten en een assist andermaal van grote waarde.

Tadic maakte in zijn 225ste wedstrijd zijn honderdste doelpunt voor Ajax. “Dusan is op dit moment heel belangrijk. Hij kan ons als spits fantastisch helpen”, vertelde Heitinga na afloop tegenover ESPN. “Hij speelt met gogme en is een targetman voor ons. Hij is een absolute leider die de ploeg op sleeptouw neemt.”

Heitinga genoot sowieso van het Ajax-spel, in tegenstelling tot donderdagavond. “Een stukje flexibiliteit op de helft van de tegenstander is gewenst. We hadden een bepaald plan (tegen 1. FC Union Berlin, red.), maar de uitvoering was absoluut niet goed. Nu moeten we een plan maken voor donderdag. We hadden eerst de focus op Sparta en morgen (maandag, red.) gaan we een plan maken richting donderdag.”

Blessure Álvarez

Het is nog onduidelijk of Edson Álvarez de returnwedstrijd tegen Union Berlin haalt. De Mexicaanse verdediger annex middenvelder ging er met een schouderblessure af. “Het is nog even afwachten. Hij wordt gecheckt door het medisch team, maar ik ga ervan uit dat Edson er gewoon bij is”, aldus Heitinga.

De Ajax-trainer zegt ‘nog geen stress’ te ervaren nu de druk toeneemt. “Eerder is mij gevraagd of ik valkuilen heb en op sommige dingen kan ik nog geen antwoord geven, omdat ik het nog niet heb meegemaakt. Er zullen zeker stressvolle periodes komen. Dan kijk ik achter me en daar zit Dwight (Lodeweges, red.) Ik ga ervan uit dat hij mij er met zijn ervaring doorheen sleept.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Tadic nog jaren mee?

  • Ja
  • Nee
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie