Hazard maakt plaats voor nieuwe generatie: “Dat zag ik niet zitten”

Foto: Hazard maakt plaats voor nieuwe generatie: “Dat zag ik niet zitten”

Na het beëindigen van zijn interlandperiode deden alle hartverwarmende reacties wel iets met Eden Hazard. De aanvaller van Real Madrid wilde plaatsmaken voor een nieuwe generatie bij België.

Veel reacties op stoppen Hazard

Aanvoerder Hazard stopte voor de Rode Duivels na het teleurstellende WK in Qatar. Het leverde vele reacties op. “Ik vertelde het aan de jongens met wie ik er al het langst zat. Ik had gedacht dat ze zouden zeggen ‘we begrijpen het, want je speelt niet zo vaak meer’, maar ze waren oprecht verrast. Achteraf gezien deed het me wel iets. Vooral de reacties van oude teamgenoten en mensen die in het wereldje zitten waren hartverwarmend. Ik heb er net geen traantje bij gelaten”, aldus Hazard tegenover Het Laatste Nieuws.

Nieuwe generatie

Na 126 interlands voor de Belgische ploeg vond de 32-jarige Hazard het welletjes. “Ik wist dus al langer dat ik zou stoppen na het WK. De prestaties in Qatar waren niet doorslaggevend voor mijn besluit. Er klopten nieuwe jongens op de deur bij de nationale ploeg. Niet spelen bij Real, daarna opdagen bij de Rode Duivels en wel voetballen. Dat zag ik niet zitten, zeker omdat die nieuwe generatie het ook verdient om te spelen”, stelt Hazard.

De aanvaller is bezig aan zijn vierde seizoen bij Real Madrid, maar heeft zijn oude topniveau er nooit laten zien. Hazard kwakkelt met blessures, en als hij fit is krijgt hij meestal het vertrouwen ook niet van trainer Carlo Ancelotti. Mogelijk is onze zuiderbuur bezig aan zijn laatste maanden in het Bernabéu.

Scoort Hazard tegen Liverpool?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed besluit om te stoppen voor België?

  • Zeker
  • Vind ik niet
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie