Hattrickheld Til reageert op PSV-debuut

Foto: Hattrickheld Til reageert op PSV-debuut

Guus Til had een droomdebuut voor PSV. De aanvallende middenvelder, die voor enkele miljoenen overkwam van Spartak Moskou, luisterde zijn eerste officiële wedstrijd voor de Eindhovenaren op met een hattrick. 

De aanvallende middenvelder blikte bij ESPN terug op zijn eerste wedstrijd als PSV’er. Het begon niet makkelijk voor Til en zijn teamgenoten, maar naar verloop van tijd ontstond er steeds meer ruimte voor het karakteristieke spel van de oud-speler van AZ, Eintracht Frankfurt, Spartak Moskou en Feyenoord

Til: “We hadden in het begin niet veel de bal, maar je weet dat als je er dan doorkomt dat Luuk dan naar de eerste paal gaat en die centrale verdedigers meetrekt. Daarachter valt dan de hele tijd de ruimte voor mij.”

PSV

Daarvoor was Til bijna onzichtbaar, maar dat kwam ook omdat hij zich bewust niet veel bemoeide met de opbouw. “Ik ben de meest diepe middenvelder. Ik kan de bal dan wel gaan ophalen, maar ik ben niet de speler die de ballen dan weglegt. Heeft het dan wel zin? Help ik het team daarmee? Als ik dieper blijf staan, hoef ik minder ver te lopen als die bal er doorkomt.”

De Nederlander kent zijn kwaliteiten. “Ik vind dat ik in mijn kracht moet spelen. Dat is dit. Ik heb eigenlijk ook geen flauw idee hoe ik die tweede maak. Ik schamp hem volgens mij, maar ik was vooral bang voor die bokshandschoenen van de keeper. Maar hij raakte volgens mij Blind, dus ik was op tijd weg.”

Nu kan de focus op de Champions League-voorronde tegen AS Monaco. “Dat woord is geen moment gevallen. Dat is dus goed gelukt. Nu gaan we naar Monaco”, zei de middenvelder daarover. “De eerste twintig minuten moesten we nu nog naar adem happen, maar uiteindelijk win je met 5-3. Prima”

Behoudt Til zijn basisplaats bij PSV?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie