Hake noemt reden voor succes Go Ahead: ‘Dat is bij deze club enorm belangrijk’

Foto: Hake noemt reden voor succes Go Ahead: ‘Dat is bij deze club enorm belangrijk’

René Hake beleefde een sterk jaar met Go Ahead Eagles. Dat zijn ploeg zichzelf zo makkelijk veilig speelde had de oefenmeester op voorhand niet verwacht. Dat de Deventenaren zo goed presteerden komt volgens Hake vooral door het sterke collectief dat zijn selectie vormt.

Saamhorig Go Ahead

Go Ahead haalde afgelopen zomer een aantal succesvolle versterkingen, maar dat die allemaal goed pasten in het elftal en gezamenlijk goed voetbal lieten zien is volgens Hake echter geen toeval geweest. “Nee, het was geen geluk, de jongens zijn met een reden gekomen”, vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Tegelijkertijd bleken veel spelers wél een schot in de roos. Willum Willumsson, Oliver Edvardsen, Bobby Adekanye maar bijvoorbeeld ook Jamal Amofa. Zo kan ik nog wel even doorgaan, ook waar het gaat om de ontwikkeling van de spelers die er al waren.”

Daarnaast noemt Hake ook de wijze waarop de nieuwe aanwinsten zijn ontvangen door de al aanwezige selectiespelers. “Ze gingen samen koken, keken Champions League-wedstrijden. Bij een club als Go Ahead is dat enorm belangrijk. Zeker na een moeilijke competitiestart met mindere resultaten. Er was een enorme toewijding om te presteren.”

Volgens de oefenmeester is dat de basis geweest van een succesvol seizoen, waarin Go Ahead ook stappen maakte op het veld. “De ploeg ging mee in onze speelwijze: met veel dynamiek in het spel, veel variatie. Dat alles heeft zich uitbetaald. Als je mij voorafgaand aan dit seizoen had gezegd dat we met dit team veertig punten zouden halen, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd.

Denk jij dat Go Ahead zich komend seizoen ook weer veilig speelt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie