Gullit laakt Oranje-internationals: ‘Dan geef je Klaassen en Gakpo een knietje’

Foto: Gullit laakt Oranje-internationals: ‘Dan geef je Klaassen en Gakpo een knietje’

Ruud Gullit is zeer teleurgesteld in het optreden van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-international dat het erg pijnlijk is dat er internationaal niet meer over Oranje wordt gepraat.

Volgens de Gullit verloochende Oranje totaal zijn speelstijl en wekte dat ook verbazing in het buitenland. “De Hollandse School is volledig opzij geschoven en dat vonden buitenlandse oud-spelers en coaches ook het meest vreemde.”

Vrijblijvend Oranje

De oud-international kon zich dan ook niet vinden in de gekozen tactiek van Louis van Gaal en vond dat het allemaal te vrijblijvend was voor de Oranje-internationals. “Het duimpje dat omhoog gaat als er een bal een meter over je heen gaat, dat kan niet. Spelers die zich ergeren als er kritiek kwam. Dat is begonnen bij Memphis Depay met de vingertjes in de oren. Maar ook Virgil van Dijk raakte geïrriteerd door een paar woorden van Marco van Basten. De Oranje-spelers zijn veel te veel gepamperd, zijn te vaak verteld hoe goed ze waren.”

Gullit is dan ook van mening dat het Oranje aan echt leiderschap ontbrak. “Frenkie de Jong, Depay en Van Dijk. Jullie zijn de beste spelers, denk ik dan, maar jullie moeten initiatieven nemen en de leiders zijn als je wil winnen.” Daarentegen stelde Gullit juist de verkeerde signalen te zien. “Cody Gakpo scoorde in de groepsfase elke wedstrijd, Davy Klaassen scoorde ook. Vervolgens kwam er een interview waarin Depay vertelt dat hij liever met Steven Bergwijn speelt. Dat is raar. Dan geef je Gakpo en Klaassen een knietje, of in elk geval een van de twee. Je kunt me alles vertellen, maar dat vinden die jongens niet leuk.”

Heeft Oranje ondermaats gepresteerd?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dit was het maximaal haalbare
1861+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie