‘Groot gevaar voor Oranje en Van Gaal’

Foto: ‘Groot gevaar voor Oranje en Van Gaal’

Het Nederlands elftal speelt op maandagmiddag zijn openingswedstrijd op het WK in Qatar tegen Senegal, maar zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder Memphis Depay doen. Althans, de van een blessure herstelde aanvaller kan slechts invallen, er dient voorzichtig met hem omgesprongen te worden.

Oud-bondscoach Bert van Marwijk vraagt zich sowieso af of iedereen wel fit blijft. In De Telegraaf schrijft hij: “Op 13 november speelden de internationals van Oranje in de meeste gevallen hun laatste wedstrijd met de club en maandag 21 november spelen we in het Al Thumama stadion in Qatar tegen Senegal. Wat houdt dat bijvoorbeeld in voor onze sleutelspelers Frenkie de Jong en Memphis Depay? Na half september heeft Depay geen minuut meer voor zijn club gespeeld. Daar kwam na Nederland-Polen nog een blessure bij.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Normaal kan zo’n speler in een voorbereiding klaargestoomd worden voor het echte werk: “Die gelegenheid is er nu totaal niet geweest. Want dit weekend wordt er al afgetrapt in Qatar. Als bondscoach ben je sowieso afhankelijk van de clubs, maar nu heb je geen enkele grip gehad op je spelers.”

Blijft Memphis wel heel?

Van Marwijk wil echter ook weer niet te negatief klinken: “Voor mij is Nederland een serieuze kandidaat voor de wereldtitel maar dan moet iedereen fysiek wel top zijn én blijven.” En in het geval van Depay al helemaal, aldus de voormalige Oranje-keuzeheer: “Hij heeft vaker spierblessures gehad, heeft na 17 september voor zijn club geen wedstrijd meer gespeeld en moet nu in een keer op topniveau gaan presteren. Dan is het de vraag of hij heel blijft.”

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Alleen wereldkampioen met een fitte Depay?

  • Dat is wel een vereiste, ja
  • Dat is géén vereiste
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie