Groningen deelt statement en wil journalist bij duel met Ajax dwarszitten

Foto: Groningen deelt statement en wil journalist bij duel met Ajax dwarszitten

FC Groningen heeft op de clubwebsite een officieel statement gedeeld over een niet bij naam genoemde onderzoeksjournalist die van plan was om voor het duel met Ajax aanstaande zondag aan te tonen dat iemand met een stadionverbod ‘gewoon’ nog binnen kan komen. De club is daar niet van gediend.

FC Groningen niet gediend van plannetje onderzoeksjournalist

De betreffende journalist wil per video laten zien hoe dat mogelijk is. “De Trots van het Noorden heeft deze informatie ontvangen en vraagt zich hardop af of het moedwillig omzeilen van opgelegde maatregelen het algemeen belang dient en/of kan worden geschaard onder de categorie ‘onderzoeksjournalistiek’. FC Groningen stelt zich in op het ongewenste bezoek van de mediavertegenwoordiger, die undercover wil plaatsnemen op de tribunes in Euroborg, en de persoon met het stadionverbod”, schrijft de club.

“FC Groningen stelt alles in het werk om personen met stadionverboden buiten de deur te houden. De club roept de journalist op af te zien van zijn plan omdat het niet bijdraagt aan de oplossing van de problematiek rondom de handhaving van stadionverboden. Door het moedwillig naar binnen brengen van deze persoon wordt een ongewenst signaal afgegeven.”

Al naar politie en KNVB gestapt

En tot slot: “De mediavertegenwoordiger maakt zich bovendien mogelijk schuldig aan een strafbaar feit, waarvoor hij of zij vervolgd kan worden. Het negeren van een stadionverbod, maar ook de uitlokking daarvan, is strafbaar. FC Groningen zal als het plan wordt doorgezet tegen beide personen daadwerkelijk aangifte doen. De club heeft al bij de politie Groningen en de KNVB melding gemaakt het voorgenomen plan van de journalist.”

Euroborg

Eredivisie

14 mei 2023

14:30

FC Groningen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 14:26.

Goede reactie van Groningen?

  • Ja
  • Nee..
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie