Gretige Noppert slaat vrije week over en meldt zich al bij Oranje

Foto: Gretige Noppert slaat vrije week over en meldt zich al bij Oranje

Andries Noppert heeft zich eerder gemeld bij het Nederlands elftal dan aanvankelijk de bedoeling was. De goalie van sc Heerenveen laat een vrije week lopen, om bij Oranje in het ritme te blijven.

Noppert traint liever dan extra vrije week

Op beelden van de KNVB is te zien dat Noppert zich al bij de selectie van Ronald Koeman heeft gevoegd. Hij had na de play-offs met Heerenveen recht op een vrije week, maar meldde zich op eigen verzoek al eerder bij Oranje.

Herstelt van liesblessure

Dit heeft alles te maken met de slepende liesblessure, waar Noppert recent van is hersteld. Sindsdien speelde hij drie duels met de Friezen, terwijl het seizoen alweer bijna ten einde is. De boomlange international wilde liever een week doortrainen en meldde zich hierom al eerder bij de nationale ploeg. Noppert is samen met Justin Bijlow en Mark Flekken geselecteerd voor de Nations League, en kreeg de voorkeur boven Jasper Cillessen.

Naast Noppert hebben ook Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Jurriën Timber, Steven Bergwijn, Xavi Simons, Joey Veerman, Mark Flekken, Daley Blind, Sven Botman, Donyell Malen, Matthijs de Ligt en nieuweling Tijjani Reijnders zich gemeld in Zeist. De overige internationals sluiten later aan.

Houdt Nederland de nul tegen Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tekent dit zijn mentaliteit?

  • Ja, erg goed
  • Had van mij niet gehoeven
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie