Gravenberch direct van waarde voor winnend Liverpool

Foto: Gravenberch direct van waarde voor winnend Liverpool

Liverpool is erin geslaagd om tijdens het eerste duel in de poulefase van de Europa League een zege te boeken. De Engelsen wonnen op bezoek bij LASK Linz met 1-3.

Verrassende achterstand voor Liverpool

Jürgen Klopp begon donderdagavond met twee Nederlanders in het basisteam. Waar Virgil van Dijk achterin mocht plaatsnemen, stond Ryan Gravenberch op het middenveld gepositioneerd. Beide spelers werkten een puike wedstrijd af, waarbij de net overgekomen Gravenberch zelfs belangrijk was met een assist.

Het was voor Liverpool na een kwartier spelen even schrikken. De thuisploeg kwam via Florian Flecker namelijk op een verrassende voorsprong te staan, waardoor de Engelse topclub aan de bak moest. Een kwartier later had Liverpool het geluk dat scheidsrechter Marco Di Bello de bal niet op de stip legde, anders was de uitdaging nog groter geworden.

Gravenberch belangrijk met assist

De ruststand was dan ook 1-0, wat ervoor zorgde dat de ploeg van Klopp kans bleef houden op een resultaat. Na de theepauze kwam Liverpool op een gelijke hoogte te staan. Na een overtreding van Philipp Ziereis kreeg Liverpool een penalty toebedeeld, die Darwin Nuñez vervolgens overtuigend benutte.

Kort daarna kwamen de bezoekers op een voorsprong te staan. Gravenberch leverde een assist af op Luis Díaz, waarmee hij direct van waarde was. In de slotfase maakte Mohamed Salah aan alle twijfels een einde en bezorgde de Egyptenaar Liverpool definitief de drie punten. Zondagmiddag komt het in de Premier League in actie tegen West Ham United.

Gaat Gravenberch bij Liverpool slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie