Gözübüyük afgebrand: “Honderd procent penalty”

Foto: Gözübüyük afgebrand: “Honderd procent penalty”

Go Ahead Eagles kwam zaterdagavond niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Almere City. René Hake was na afloop niet te spreken over zijn ploeg, waarbij hij ook een kritisch woordje had over Serdar Gözübüyük.

Stevige kritiek Hake op besluit Gözübüyük

De bezoekers beleefden een moeilijke eerste helft en zochten naar een mogelijkheid om in de wedstrijd te komen. Een strafschopsituatie had uitkomst kunnen bieden. Almere City-doelman Nordin Bakker bracht Willum Willumsson in het strafschopgebied ten val, waarna de thuisploeg schreeuwde om een penalty.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was van mening dat er niets aan de hand was en liet de situatie voor wat het was. Na afloop zag Hake de beelden terug en kwam hij in gesprek met ESPN tot de conclusie dat de arbitrage een verkeerde beslissing had genomen. “De keeper raakt de speler voordat hij de bal wegspeelt. Ik weet niet hoe ik het anders moet interpreteren”, aldus de oefenmeester.

Teleurstelling over spel Go Ahead Eagles

Daarnaast keek hij kritisch naar het spel van zijn eigen ploeg, dat hij matig vond. “Je hoopt dat veel duels te krijgen en het verschil voorin te maken als we daar de bal krijgen. Dat gebeurde al te weinig en als het wel lukte, verloren we vaak meteen weer de bal. Dan kom je tot weinig goede momenten, alleen de laatste tien minuten voor rust.”

Hake vond het na de theepauze niet veel beter en onderstreepte dat het duel uiteindelijk geen winnaar verdiende. “We moeten deze maar heel snel vergeten. Het was een matig potje waar we een punt aan overhouden, dat is denk ik het maximale.” Dinsdag speelt Go Ahead Eagles in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Koninklijke HFC.

Heeft Hake gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
486+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie