Goalgetter en ‘kind van Feyenoord’ Dylan Vente staat op belangrijk kruispunt in carrière

Foto: Goalgetter en ‘kind van Feyenoord’ Dylan Vente staat op belangrijk kruispunt in carrière

Hij is topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, maar speelt bij de huidige nummer twaalf op de ranglijst: Dylan Vente (23). Opgeleid bij Feyenoord, kunnen spelen op het biljartlaken in De Kuip en groter en nóg volwassener geworden bij Roda JC. Hoe gaat de goalgetter zijn carrière voortzetten?

De naam Vente is onlosmakelijk verbonden met de club Feyenoord. Waar Leen Vente decennia geleden het net liet bollen namens de Rotterdamse club, deed zijn achterneefje Dylan dat jaren later nog eens dunnetjes over. Het allerlaatste en benodigde stapje naar een vast plekje in de frontlinie van de topclub lukte echter niet.

49 doelpunten

Toenmalig technisch directeur van Roda JC Jeffrey van As wist de twintiger begin 2021 over te halen in eerste instantie op huurbasis in Zuid-Limburg te komen ballen. Dat beviel van beide kanten goed, waarna oud-prof Van As later álles uit de kast haalde om de kleine aanvaller definitief vast te kunnen leggen in Kerkrade. Met succes.

Dáár heeft niemand in de stad aan de Duitse grens namelijk tot op heden spijt van gehad. Dylan Vente, technisch goed, behendig aan de bal en in het bezit van een goed schot, speelde tot nu toe in totaal 92 wedstrijden voor Roda JC. Daarin bleek hij aardig op schot, want hij trof 49 keer doel en leverde zestien assists af.

Een goalgetter bleek geboren, want ook dit seizoen prijkt Vente wederom bovenaan de topscorerslijst in de KKD. En dat is bijzonder knap, hét bewijs dat de aanvaller over exceptionele kwaliteiten beschikt. Zeker gezien het feit dat zijn huidige club op dit moment maar in de middenmoot bivakkeert.

Roda was er enige tijd geleden als de kippen bij om de eenzijdige cluboptie in het contract van de centrumspits als de wiedeweerga te lichten. Waardoor Vente officieel nog tot medio 2024 vastligt in het Parkstad Limburg Stadion. En waardoor hij, althans dat hopen de fans van de geel-zwarten, mogelijk ook volgend seizoen nog in het diepe zuiden van Nederland te zien zal zijn.

Volgens ingewijden wil Vente echter een stap gaan maken naar een nieuwe en dus andere club. Wie hem tijdens wedstrijden aanschouwt, ziet met een scherp oog dat Vente steeds meer met de spreekwoordelijke ziel onder de arm rondloopt. Zo lijkt het, althans. De spits krijgt vaak te weinig ballen om zinnige dingen mee te doen. Hij staat op een belangrijk kruispunt in zijn loopbaan.

Met zijn 23 jaar heeft hij meer dan voldoende aangetoond het niveau van de KKD zeker aan te kunnen, dus een stapje hogerop ligt in de lijn der verwachtingen. Vente heeft al eens laten vallen dat een avontuur in het buitenland hem eventueel ook interessant zou lijken. New York Red Bulls had hem vorig jaar al eens in het vizier, maar tot een overgang kwam het toentertijd niet.

Eerder werd ook al naar de Barendrechtenaar gelonkt vanuit Japan. De keuze die Dylan Vente gaat maken, zal weloverwogen en goed doordacht zijn. De vraag alleen is: voor welke club zal dat gaan zijn? De spits zelf hult zich hierover nog in stilzwijgen. Eén garantie is er dan in ieder geval wel: doelpunten maken kan Dylan Vente als de beste.

Is Dylan Vente klaar voor stap naar Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
1098+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie