Gio krijgt enorme tik van Celtic en is koppositie kwijt

Foto: Gio krijgt enorme tik van Celtic en is koppositie kwijt

Celtic heeft in de Old Firm tegen Rangers stevig uitgehaald. Door de uitblinkende Reo Hatate namen de groen-witten in de eerste helft duidelijk afstand van de rivaal. Giovanni van Bronckhorst is door de nederlaag tevens de koppositie kwijt.

Rangers FC begon de strijd met de aartsrivaal als koploper, al zag het de voorsprong de voorbije weken wel slinken. Van Bronckhorst en zijn mannen speelden twee keer gelijk in korte tijd, terwijl Celtic alles won. The Gers zwaaiden vorige week Juninho Bacuna uit, die nauwelijks aan de bak kwam in Glasgow. Bij de gastheren mocht Georgios Giakoumakis het vanaf de aftrap laten zien. Het was echter ploeggenoot Reo Hatate die de show stal. De Japanner pikte de bal na vijf minuten op, maakte vervolgens wat meters en kwam met een kiezelhard schot vanaf behoorlijke afstand: 1-0. Celtic greep de tegenstander bij de strot en drong Rangers ver naar achter.

Groot drama voor Rangers

Vlak voor rust nam het verder afstand. Na een vlotte aanval over de rechterkant kreeg Hatate de bal net buiten de zestien en wist die achter Allan McGregor te prikken in de korte hoek. Wat een Old Firm-debuut voor de 24-jarige middenvelder. In één klap kan hij niet meer stuk bij de Celtic-supporters. Van Bronckhorst en zijn ploeg kreeg voor de pauze nóg een keiharde tik. Dit keer kwam Hatate met de voorzet vanaf de linkerkant en dook Liel Abada vrij voor het vijandelijke doel op. De Israëliër kon de 3-0 simpel binnentikken.

Gio greep in met drie wissels, om een grotere afstraffing te voorkomen. Celtic hoefde na rust niet meer per se, terwijl Rangers nog steeds weinig kon uitrichten. De ploeg had wel wat vaker de bal, maar echt gevaarlijk wist het niet te worden. Zo bleef het bij een ruime uitslag van 3-0, die in het blauwe gedeelte van Glasgow keihard aan zal komen. Celtic neemt de koppositie over en gaat naar 57 punten, eentje meer als de aartsrivaal.

Scoreverloop: 1-0 (5′) R.Hatate, 2-0 (42′) R.Hatate, 3-0 (44′) L.Abada

Heeft Gio deze Old Firm gefaald?

  • Ja, kan je wel zeggen
  • Nee, de spelers waren dramatisch
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie