Giménez: “Heel raar, het is een schande”

Foto: Giménez: “Heel raar, het is een schande”

Santiago Giménez scoorde als eerste Feyenoorder ooit een hattrick in een uitduel met Ajax (0-4). Die hattrick werd toch een beetje overschaduwd door het feit dat de Klassieker in twee delen gespeeld moest worden.

Feyenoord-spits over gestaakte Klassieker, neuspleister en CL-schorsing

“Heel raar. Het is een schande dat de wedstrijd is gestaakt”, foetert Giménez in een terugblik met de NOS. “Als spelers kwamen wij om ons werk te doen en dat het door externe factoren later moet worden uitgespeeld, is een schande. Maar het is opgelost, zoals het hoort op het veld. En we hebben gewonnen. Ik ben blij met mijn drie doelpunten, maar vooral met de overwinning.”

Verder legt Giménez uit waarom hij plots – net als ploeggenoot Gernot Trauner – met een pleister op zijn neus speelt. “Ik werk aan mijn ademhaling. Degene die me daarbij helpt, gaf me deze pleister en dat is echt fantastisch. Ik heb namelijk een beetje last van mijn neus, maar met de pleister gaat mijn neusholte open en adem ik veel beter.”

Hoofd koel houden

Het enige wat even tegenzit voor Giménez is dat hij twee wedstrijden schorsing in de Champions League uit moet zitten, maar zelfs daarover is de Mexicaan positief: “Dat is moeilijk, maar ik denk dat het goed is. Want zo leer ik dat ik tot het einde van de wedstrijd mijn hoofd koel moet houden.” Bovendien gunt hij zijn vervanger Ayase Ueda het beste.

Giménez is nu al wereldtop

  • Eens
  • Oneens
2465+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie