‘Gigantische Van de Beek-blunder’

Foto: ‘Gigantische Van de Beek-blunder’

Bij Manchester United kreeg Donny van de Beek amper speelminuten, waardoor hij komend half jaar zijn geluk gaat beproeven bij Everton op huurbasis. Jaap Stam hoopt dat de voormalige Ajax-smaakmaker eindelijk eens een kans krijgt op Goodison Park.

“Met zijn kwaliteiten paste Donny perfect bij Ajax en de Eredivisie”, zegt de oud-verdediger van The Red Devils tegen De Telegraaf. “Maar Donny kon zijn ei niet kwijt in de manier waarop United speelt. Hopelijk pakt hij bij Everton z’n spel weer op.”

Volgens Stam heeft men op Old Trafford geblunderd met Van de Beek: het was vrij eenvoudig geweest om hem aan de praat te krijgen… “En United zou er echt niet minder van gaan spelen dan nu het geval was. De trainer moest de keus durven maken om hem als één van de twee verdedigende middenvelders op te stellen zodat hij kon helpen in de opbouw en hoger kon spelen. Bijvoorbeeld naast Scott McTominay en Bruno Fernandes daarvoor.”

“Het hangt allemaal van toeval aan elkaar wat ze laten zien”, aldus de man die 79 Premier League-wedstrijden voor United speelde. “Donny werkt hard, loopt veel en is daarnaast goed aan de bal. Je kan met hem variëren. Hij kan helpen in de opbouw van achteruit en heeft de inhoud om van box-to-box te spelen. Alleen werd hem zo’n rol niet gegund.”

‘Dát is het probleem van United’

Stam vindt dat de spelers van United niet (altijd) debet zijn aan het slechte spel: “Die worden uitgescholden, willen zogenaamd niet, maar dat is het punt helemaal niet. Het ontbreken van een filosofie of van een trainer die maar wat aanmoddert en geen idee heeft, zijn het probleem daar. Ook voor Van de Beek, want die heeft heus de kwaliteiten om op termijn alsnog te slagen bij Manchester United.”

Verdien 2.70 keer je inleg als Everton van Newcastle United wint!

Heeft Stam gelijk?

  • Ja
  • Nee
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie