‘Gigantische salarisstrook zorgt voor De Ligt-twijfels’

Foto: ‘Gigantische salarisstrook zorgt voor De Ligt-twijfels’

Matthijs de Ligt lijkt bezig aan zijn laatste maand(en) bij Juventus. De Nederlandse verdediger is volgens zaakwaarnemer Mino Raiola toe aan een nieuwe stap. Sinds dat moment gaan er veel geruchten over de toekomst van de Nederlander rond. Vooral Chelsea en FC Barcelona worden genoemd, maar volgens The Guardian hoeven we een snelle overgang niet te verwachten. 

Dat heeft echter niets met de kwaliteiten van De Ligt te maken. De oud-speler van Ajax is ook dit seizoen een vaste basisklant bij Juventus, dat in de Nederlander de best betaalde speler van de Serie A in huis heeft. De Ligt tikt volgens Engelse maximaal een bedrag van ruim twintig miljoen euro per seizoen (!) binnen. Als we de Engelse media mogen geloven, wil Raiola een soortgelijk salaris als startbedrag bij de nieuwe club van De Ligt. 

Matthijs de Ligt 

Dat mega-salaris zou bovenop een hoge transfersom komen. Naar verluidt is De Ligt voor een contractueel vastgesteld bedrag van 150 miljoen euro op te halen in Turijn. Tel daar nog vijf jaarsalarissen van minimaal twintig miljoen euro bij en je komt op een totale investering van ruim 250 miljoen euro. Chelsea stelt zich daarom voorlopig afwachtend op: de club heeft met Thiago Silva, Andreas Christensen én Antonio Rüdiger drie verdedigers met een aflopende verbintenis onder contract staan. Pas als duidelijk wordt wat hen toekomst is, zou Chelsea écht actie willen ondernemen. 

Christensen staat net als De Ligt ook in de belangstelling van FC Barcelona. De Catalanen hadden een voorkeur voor de Deense centrale verdediger van Chelsea, maar zouden door de beschikbaarheid van De Ligt aan het twijfelen zijn gebracht. Een investering van 250 miljoen euro lijkt echter uit den boze voor de Catalanen: door strenge financiële regels is de club beperkt in de uitgaves die het doet en Barça staat op het punt om Ferran Torres voor 55 miljoen euro over te nemen van Manchester City. 

Een kampioenschap van Juventus levert jou 29x je inzet op!



Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De Ligt is 20 miljoen euro per jaar waard

  • Ja
  • Nee, meer
  • Nee, minder
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie