‘Gigantisch Ajax-probleem door Mislintat’

Foto: ‘Gigantisch Ajax-probleem door Mislintat’

Sven Mislintat lijkt deze zomer de vrije hand te hebben in de transfers van Ajax. Dat zorgt voor veel verbazing bij Ajax-watcher Mike Verweij. De voetbaljournalist neemt het de Duitser zelf niet kwalijk, omdat het aan de situatie bij Ajax ligt, maar stelt wel dat het een zorgelijke situatie is. Volgens Verweij kan het voor een gigantisch probleem zorgen.

Mislintat smijt met Ajax-miljoenen

Verweij noemt het in de podcast Kick-off van De Telegraaf opvallend dat Mislintat zoveel zelf mag beslissen op transfergebied bij Ajax. “Je begint je steeds meer af te vragen hoe het kan dat iemand die stelselmatig zijn scouting en staf negeert, trainer Maurice Steijn heeft niets te vertellen qua inspraak in de transfers, een portemonnee van 100 miljoen euro heeft. Er is ook geen algemeen directeur die tegenwicht kan bieden.”

Volgens de Ajax-wachter kan daarvoor de schuld niet helemaal bij Mislintat neergelegd worden. “Mislintat valt niets te verwijten en het is totaal geen hetze tegen hem”, stelt Verweij. “Maar de situatie bij Ajax is totaal ongezond. De scouting zegt: doe het nou niet en Mislintat doet het toch. Dat ligt aan Ajax, waar Mislintat en Maurits Hendriks het voor het zeggen hebben. De weg naar de aankoop toe, is vreemd.”

Vraagtekens bij Ajax-transfers Mislintat

Verweij noemt vervolgens als voorbeeld de komst van Gastón Ávila, terwijl Hiroki Ito eigenlijk de eerste optie was. “Dat is een logisch proces, maar zorg dan wel dat het onderbouwd is met scoutingsrapporten over een langere periode.” Volgens Verweij is dat echter niet het geval, die ook de transfer van Georges Mikautadze aanhaalt, terwijl Thiago Almada de voorkeur genoot. “De scouting was lyrisch over Almada, die in Amerika is gaan voetballen vanwege zijn privésituatie in Argentinië. Qua bedragen ontloopt het elkaar uiteindelijk niet zo veel: waarom ga je daar dan niet voor?”

Volgens de voetbaljournalist neemt Ajax dan ook een enorm risico door alles in handen te leggen van Mislintat. “Wat blijkt als het niet zulke goede spelers zijn van het Duitse, Engelse, Franse en Belgische tweede niveau?” Verweij vindt het ook apart dat er niet meer interesse was voor de spelers die Mislintat haalde. “Waarom staan er niet meer clubs in de rij om dat soort spelers op te halen? Heel vreemd. En je hoort dat er echt overbetaald wordt voor Ajax. Maar we laten ons verrassen. Misschien heeft Mislintat de pareltjes gehaald die anderen niet hebben gezien.”

Heeft Mislintat goede aankopen gedaan voor Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Ik moet het nog maar zien
  • Nee, zijn weer veel miskopen
2900+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
56+
Slot geeft duidelijkheid over ‘opmerkelijke keuze’
23:23
165+
De Jong verbaasd: “Zo zag de wedstrijd er helemaal niet uit”
23:12
104+
Ajax-fans lyrisch over terugkeer Van Gaal
23:06
207+
Iedereen roept hetzelfde over Hirving Lozano: ‘Wat…?’
22:57
86+
PSV bejubelt Teze en kan in extremis toch nog juichen
22:55
127+
Verrassende nederlaag Arsenal, drama voor Ten Hag
22:25
263+
‘Restant van RKC-Ajax vindt mogelijk pas na winterstop plaats’
22:14
191+
Slot gaat in op transfergerucht Giménez
22:03
404+
‘RTL 7-analist kan écht niet meer’
21:45
101+
Audiofragment van VAR-blunder bij Liverpool openbaar
21:29
92+
Bosz verklaart: “Vind hem absoluut nog niet fit genoeg”
21:01
963+
Van Gaal keert terug bij Ajax
20:47
576+
International ‘nooit meer in Oranje’
20:43
123+
Simeone geeft Slot groot compliment: “Hand van de trainer”
20:28
101+
De Jong voorspelt: “Hij wordt de beste verdediger ter wereld”
20:14
83+
Bosz zorgt in PSV-opstelling voor verschillende verrassingen
19:52
315+
Trauner waarschuwt Feyenoord voor ‘vuurwerk’
19:38
160+
AZ Onder 19 zet recordzege neer in Youth League
19:19
160+
Slot onthult basisspeler tegen Atlético Madrid
19:00
116+
Voorbeschouwing Atlético Madrid – Feyenoord: meesterbreinen met gehavende ploegen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie