Geweldige apotheose in Copa del Rey: Athletic Club verslaat Real Mallorca

Athletic Club heeft zaterdagavond de Spaanse beker naar zich toegetrokken. Pas na strafschoppen lukte het de nummer 5 van LaLiga om Real Mallorca te verslaan.

Real Mallorca en Athletic Club in evenwicht

Met de huidige stand op de ranglijst was Athletic Club de grote favoriet voor de overwinning. Het was echter Real Mallorca dat op een 0-1 voorsprong kwam te staan. Dani Rodríguez slaagde erin om de bal achter de doelverdediger te krijgen en zijn ploeg aan de leiding te brengen.

In het stadion van Sevilla hield Real Mallorca in de eerste helft redelijk de controle en gaf het nauwelijks grote kansen weg. Vlak na de theepauze was het alsnog raak voor Athletic Club. Nico Williams gaf een prachtige pass op zijn teamgenoot Oihan Sancet, die rustig bleef en de 1-1 maakte.

Penalty’s in Copa del Rey de beslissing

Beide ploegen scoorden vervolgens niet meer, waardoor een verlenging uitsluitsel moest bieden. Door de energie die Real Mallorca en Athletic Club in de wedstrijd hadden gelegd, lukte het nauwelijks meer om een goede mogelijkheid te creëren. Alleen Williams was dichtbij, maar hij schoot mis.

Daardoor moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. Athletic Club trok daarbij aan het langste einde. Manu Morlanes en Nemanja Radonjic slaagden er niet in om raak te schieten, waarna Alex Berenguer het beslissende doelpunt maken. Athletic Club is door de bekerwinst verzekerd van plaatsing voor de Europa League.