Preview: Real Madrid hervat competitie in kraker tegen Athletic Bilbao

Foto: Preview: Real Madrid hervat competitie in kraker tegen Athletic Bilbao

Na de internationale onderbreking staat er meteen weer een topduel op het programma in LaLiga. De huidige koploper, Real Madrid, ontvangt Athletic Bilbao. De Basken presteren verrassend goed dit seizoen en mengen zich in de strijd om de Champions League-tickets. Gaat Real Madrid punten verspelen in de titelrace tegen Barcelona? In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op deze ontmoeting.

Estadio Santiago Bernabeu

LaLiga

31 maart 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 maart 2024 20:12.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Real Madrid beleeft een voortreffelijk seizoen. In 29 competitiewedstrijden leed de club slechts één nederlaag. Dankzij deze uitstekende prestaties voert De Koninklijke de ranglijst van de Spaanse competitie aan. De voorsprong op aartsrivaal Barcelona bedraagt momenteel acht punten. Onder leiding van coach Carlo Ancelotti ligt Real overtuigend op titelkoers.

Bij Real Madrid ontbreekt eigenlijk een echte spits in de selectie. Joselu is de enige speler met ervaring als centrumspits, maar hij begint vaak als wisselspeler. Ondanks dat is Real toch de club met de meeste doelpunten dit seizoen. Ancelotti maakt indruk met zijn tactiek door meestal te starten met Rodrygo en Vinícius Júnior op de flanken en vervolgens te spelen met een ruit op het middenveld. Hierdoor krijgt Jude Bellingham, die als nummer 10 speelt, de vrijheid om in de punt van de aanval te duiken als dat nodig is.

Deze tactische benadering heeft Real Madrid dit seizoen veel doelpunten opgeleverd. Bellingham maakt een sterke indruk in zijn debuutseizoen bij de club, met al 16 treffers in de competitie. Vinícius en Rodrygo volgen met respectievelijk 12 en 8 doelpunten. Achter deze drie spelers valt vooral de uitstekende vorm van Toni Kroos op. De Duitser leek op zijn retour, maar dankzij een tactische omzetting van Ancelotti is hij weer helemaal terug. De middenvelders om hem heen maken de vuile meters die Kroos zelf niet meer kan maken, zodat hij uit kan blinken in balbezit. In de interlandperiode maakte de 34-jarige middenvelder zelfs zijn na drie jaar succesvol zijn rentree bij Duitsland.

Tegen Bilbao kan de Italiaanse coach geen beroep doen op David Alaba. De Oostenrijkse verdediger ligt er nog altijd uit met een blessure. Éder Militão is wel weer fit. Thibaut Courtois is al bijna het gehele seizoen geblesseerd en zal ook nu niet kunnen spelen.

Meer dan 6.5 schoten op goal door Real Madrid

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Athletic Bilabo: teaminfo en vorm

Athletic Bilbao maakt een verrassend seizoen door. Dankzij de strikte focus van de club op spelers afkomstig uit het Baskenland, is Bilbao sterk afhankelijk van de talenten die op dat moment doorbreken. Onder leiding van Ernesto Valverde komt dit seizoen alles samen. Ervaring en jeugdig talent worden goed benut, wat resulteert in een knappe vierde plaats in de competitie. De nummer drie, Girona, heeft acht punten meer en lijkt onbereikbaar. Het gevaar komt vooral van Atlético Madrid, dat slechts één punt minder heeft. Het verschil tussen de vierde en vijfde positie is aanzienlijk, aangezien een vierde plaats recht geeft op een Champions League-ticket, terwijl de vijfde plaats slechts een plek in de Europa League oplevert.

Naast de strijd om de vierde plaats in LaLiga speelt Athletic Bilbao op 6 april de finale van de Copa del Rey tegen Mallorca. De confrontatie met Real Madrid vormt een uitstekende test voor de ploeg van Valverde. De Spaanse coach zal echter geen onnodige risico’s nemen met zijn spelers, aangezien de belangrijke finale volgende week wordt gespeeld.

Gedurende de afgelopen maanden is vooral Nico Williams opvallend goed geweest bij Bilbao. Samen met zijn broer, Iñaki, vormt hij meestal de aanvalslinie van de club. Terwijl Iñaki al jarenlang bij Bilbao speelt en bekend staat om zijn snelheid en consistentie, heeft Nico zich de afgelopen seizoenen laten zien als ruwe diamant. Als de jonge Williams op dreef is, lijkt bijna niemand hem te kunnen stoppen. Dit heeft geresulteerd in 3 doelpunten en 9 assists in de competitie.

Valverde moet het tegen Real Madrid doen zonder de blessuregevoelige Yuri Berchiche en Ander Herrera. De twee spelers zijn er niet bij wegens blessures.

Meer dan 2.5 doelpunten

Onderlinge resultaten

Normaal gesproken is Real Madrid de sterkere van de twee teams. In de laatste negen ontmoetingen heeft Madrid zes keer gewonnen, terwijl één keer gelijk werd gespeeld. Athletic Bilbao slaagde er twee keer in om te winnen, beide keren in een bekertoernooi. De Basken staan dan ook bekend als echte cupfighters.

Wedtip Real Madrid – Athletic Bilbao

Het is begrijpelijk dat Real Madrid als favoriet wordt beschouwd voor dit duel. Bij Bilbao zullen de gedachten wellicht al bij de bekerfinale zijn, maar een overwinning in Madrid wordt altijd gewaardeerd door de fans. Bij Real Madrid is iedereen fit teruggekeerd van de interlandperiode. Het wedden op ‘Real Madrid wint’ lijkt daarom een verstandige keuze. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.56 bij Unibet.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie