Preview: de Spaanse subtop neemt het in twee duels tegen elkaar op

Foto: Preview: de Spaanse subtop neemt het in twee duels tegen elkaar op

Real Madrid lijkt goed op koers te liggen voor een nieuwe Spaanse landstitel en de tweede plek is nog steeds verrassend voor Girona. Maar daarachter komen vier clubs die het in twee wedstrijden tegen elkaar opnemen deze zondag. Eerst is het ‘s middags tijd voor een duel tussen de nummer vier Atlético Madrid en nummer zes Real Betis, daarna zien we tijdens Athletic Bilbao – FC Barcelona de nummers vijf en drie in actie. Wij blikken hier vooruit op deze ontmoetingen.

Atlético Madrid Real Betis

Waar veel topclubs na dit seizoen van trainer gaan wisselen, tekende Diego Simeone bij Atlético Madrid in november voor drie seizoenen bij. Zo komt er nog lang geen einde aan een tijdperk wat in december 2011 begon. Dit leverde de club twee landstitels, één beker en twee Europa League-winsten op. Voor komend seizoen is het doel plaatsing voor de Champions League. Voor die doelstelling verdedigt Atlético een voorsprong van drie punten op nummer vijf Athletic Bilbao.

Deze voorsprong slonk enigszins de afgelopen weken. In de laatste vier competitiewedstrijden werd namelijk verloren van Sevilla (1-0) en Bilbao (3-0), terwijl hekkensluiter Almería een punt pakte tegen Atlético: 2-2. Van Las Palmas werd nog wel met 5-0 gewonnen. José Giménez, César Azpilicueta, Thomas Lemar en Antoine Griezmann zijn geblesseerd. Hierdoor hopen Pablo Barrios, Rodrigo Riquelme en Memphis Depay op een plekje in de basisopstelling.

Het wordt voor Real Betis weer eens tijd om van Atlético te gaan winnen, want dat lukte voor het laatst in februari 2019. Daarnaast moet de club uit Sevilla zich ook nog herstellen van een andere grote teleurstelling. Dinamo Zagreb was in de Conference League over twee wedstrijden met 2-1 te sterk in de tussenronde, waardoor er geen zicht meer is op succes in Europees verband. Na uitschakelingen tegen Eintracht Frankfurt en Manchester United in de achtste finales van de Europa League de afgelopen twee jaar, is dit toch een fikse tegenvaller voor Betis-fans.

Er werd vorige week al enigszins revanche genomen op dit tegenvallende resultaat, want in de competitie werd knap met 3-1 gewonnen van Athletic Bilbao. Hierdoor is de achterstand op die club gekrompen naar zeven punten, al staat Real Sociedad maar twee punten achter Betis. Er worden veel spelers gemist, want Marc Bartra, Juan Miranda, Aitor Rubial, Marc Roca, Sergi Altimira, Guido Rodríguez, Nabil Fekir, Isco en Cédric Bakambu zijn allemaal geblesseerd. Ayoze Pérez keert langzaam terug van een blessure en de schorsing van Sokratis Papastathopoulos is voorbij.

Wedtip Atlético Madrid – Real Betis

Dit is een strijd tussen twee kwakkelende subtoppers. Beide ploegen hebben een hoop in hun mars, maar dit komt er niet altijd uit. Atlético kan wel eens de overhand hebben, mede door de enorme waslijst aan geblesseerden bij Betis. Het valt op dat ze allebei vaak wedstrijden hebben waarin maximaal één van de beide clubs scoort (Atlético in vijf van de laatste zes duels en Betis in drie van de laatste vijf), dus je kunt dit als tip pakken en inzetten op ‘niet beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.93 bij Unibet.

Niet beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Athletic Bilbao – FC Barcelona

Elk seizoen is het toch weer indrukwekkend wat de beleidsbepalers van Athletic Bilbao neerzetten. Met een selectie bestaande uit slechts Baskische spelers worden prima resultaten geboekt. Zo ook afgelopen week. Door Atlético Madrid over twee duels uit te schakelen (0-1 en 3-0) mag Bilbao zich melden in de bekerfinale, waarin het in april tegen Real Mallorca mag aantreden. Een succesje is ook wel weer een keer welkom, want sinds het seizoen 2018/19 doet de club niet meer mee aan Europese toernooien.

Dit jaar ligt Europese plaatsing een stuk meer in de lijn der verwachting. De voorsprong op nummer zeven Real Sociedad (die zich op die plek niet zou plaatsen) is negen punten. Vorige week werd wel pijnlijk met 3-1 van concurrent Real Betis verloren. Yuri Berchiche en Ander Herrera zijn geblesseerd, terwijl Nico Williams een schorsing moet uitzitten. Iñigo Lekue, Benat Prados en Álex Berenguer kunnen profiteren van deze afwezigheden.

De tweede plek komt mondjesmaat meer in beeld voor FC Barcelona. Tijdens de laatste vier speelrondes is de achterstand op nummer twee Girona van acht punten geslonken naar twee punten. Tijdens zijn laatste maanden als coach van Barcelona zal Xavi er toch in elk geval voor willen zorgen dat zijn club bij de bovenste twee eindigt. Real Madrid staat dusdanig ver voor dat een titeldoelstelling voor Barcelona niet zo realistisch lijkt.

De uitslagen van Barcelona zijn vaak spectaculair na de winterstop. Zo werd de laatste weken met 3-3 gelijkgespeeld tegen Granada, waarna een 1-2-zege op Celta de Vigo, een 1-1-gelijkspel tegen Napoli en een mooie 4-0-zege op Getafe volgden. De afwezigen bij Barcelona zijn Alejandro Baldé, Gavi en Ferran Torres. Het is de vraag of Andreas Christensen opnieuw op het middenveld speelt, wat ten koste ging van Pedri tijdens de laatste wedstrijd.

Wedtip Athletic Bilbao – FC Barcelona

Barcelona wil die tweede plek in handen krijgen en daarom moet het revanche nemen voor de 4-2-nederlaag tegen Bilbao in de Supercopa van januari. Daarvoor wonnen de Catalanen viermaal op rij zonder tegendoelpunt van Bilbao, dus ook nu moet een zege erin zitten. Daarop kun je wedden tegen een quotering van 2.40 bij Unibet.

FC Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie