Voorspelling: Weet Athletic Bilbao na veertig jaar wachten weer de Spaanse beker te winnen?

Foto: Voorspelling: Weet Athletic Bilbao na veertig jaar wachten weer de Spaanse beker te winnen?

Op zaterdagavond staat Mallorca voor de eerste keer sinds 2003 in de finale van de Copa del Rey. Tegenstander Athletic Bilbao won de Spaanse beker voor het laatst in 1984. Welke club gaat er met deze prestigieuze prijs vandoor? In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op Athletic Bilbao – Mallorca.

Estadio de La Cartuja

Copa del Rey

6 april 2024

22:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 april 2024 21:58.

Athletic Bilbao: teaminfo en vorm

Athletic Bilbao won veertig jaar geleden voor de laatste keer de Spaanse beker. Dat is vrij opvallend te noemen, want de club staat bekend als een echte cupfighter. De club heeft in haar geschiedenis de beker al 23 keer weten te winnen, een indrukwekkende prestatie die alleen door Barcelona (31 keer) overtroffen wordt.

Sinds 1984 heeft Athletic zes keer de finale van de beker bereikt, maar er werd telkens verloren. In de seizoenen 2019/2020 en 2020/2021 bereikte de club twee opeenvolgende keren de finale van de Copa del Rey, maar slaagde er beide keren niet in om te winnen.
Vanwege de coronapandemie werd de eindstrijd van het seizoen 2019/20 verplaatst naar april 2021. Deze werd daardoor slechts twee weken voorafgaand aan de bekerfinale van een seizoen later gespeeld. Het lange wachten op de prijs werd door dit unieke dubbele verlies alleen maar pijnlijker voor de ploeg uit het Baskenland.

In LaLiga staat Athletic Bilbao momenteel op een vijfde plaats. Vorige jaargang eindigde de club onder leiding van Ernesto Valverde nog op de achtste positie. Nu maakt de selectie nog altijd kans op een Champions League-ticket. De achterstand op Atlético Madrid, de nummer vier, is momenteel twee punten. Afgelopen weekend leed Athletic een nederlaag tegen Real Madrid (2-0).

Nico Williams wordt beschouwd als de sterspeler van het team. Als deze jonge buitenspeler in vorm is, kan hij elke verdediger in LaLiga te slim af zijn. Tegen Real Madrid was hij echter niet helemaal fit, waardoor Valverde besloot hem rust te geven met het oog op de aanstaande finale.

Om de finale te bereiken, heeft Athletic Bilbao een aantal grote clubs verslagen. In de kwartfinale werd Barcelona na verlenging met 4-2 opzijgezet. Atlético Madrid was de tegenstander in de halve finale, waarbij deze fase in Spanje uit twee wedstrijden bestaat. Bilbao was in beide wedstrijden de betere ploeg en won uiteindelijk met een gecombineerde score van 4-0 van Atlético.

Rust/Eindresultaat: Athletic Bilbao/Athletic Bilbao

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mallorca: teaminfo en vorm

In 2003 won Mallorca voor de eerste keer de Spaanse beker, een historisch moment voor de club. Eerder stond het team ook in de finales van 1991 en 1998, maar toen werd er dus verloren. Sinds 2003 heeft Real Mallorca echter geen enkele keer meer de finale van de Copa del Rey bereikt.

In LaLiga staat Mallorca momenteel op de vijftiende plaats, een positie die uiteindelijk voldoende is voor de club. In Spanje degraderen de teams die achttiende, negentiende en twintigste eindigen rechtstreeks naar het tweede niveau. Op dit moment heeft Mallorca een voorsprong van zes punten op de achttiende plaats, maar degradatie blijft een bedreiging als de prestaties achteruitgaan.

In de kwartfinale kreeg Mallorca bezoek van Girona. Na 35 minuten stond het team van Javier Aguirre verrassend genoeg met 3-0 voor. Hoewel Girona nog terugkwam, slaagden het er niet in de klap te boven te komen en werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Mallorca.

In de halve finale was Real Sociedad de tegenstander. Het eerste duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In de tweede ontmoeting stond het na negentig minuten 1-1, wat resulteerde in een verlenging. Hierin gebeurde er weinig, waarna Mallorca de strafschoppen beter benutte. Keeper Dominik Greif speelde een hoofdrol door een penalty te stoppen tijdens de strafschoppenserie, nadat hij ook al een strafschop had gestopt in de reguliere speeltijd.

Meer dan 2.5 schoten op doel door Mallorca

Onderlinge resultaten

De finale zal plaatsvinden in Sevilla, in het Estadio de La Cartuja. Dit betekent dat geen van beide clubs een thuisvoordeel heeft. In 2024 stonden de twee teams al eens tegenover elkaar in de Spaanse competitie. Bilbao behaalde toen een overwinning van 4-0 op eigen terrein. De drie daaraan voorafgaande ontmoetingen eindigden telkens in een gelijkspel. Hoewel Bilbao op papier sterker is, heeft de club dus vaak genoeg moeite gehad met Mallorca.

Wedtip Athletic Bilbao – Mallorca

Ondanks dat Athletic Bilbao bekend staat als een club die vaak goed presteert in de bekercompetitie, is het al vele jaren geleden dat ze de Copa del Rey hebben gewonnen. Mallorca kan ondertussen voor de tweede keer in de geschiedenis van de club de beker winnen. Over het algemeen lijkt Bilbao de logische favoriet. Tip: wedden op ‘Athletic Bilbao wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 op Unibet. Let op: het gaat hier om een overwinning binnen reguliere speeltijd.

Athletic Bilbao wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie