‘Gakpo brengt Van Gaal in de problemen: not done’

Foto: ‘Gakpo brengt Van Gaal in de problemen: not done’

In navolging van Memphis Depay, die uitsprak dat hij het liefst een tandem vormt met Steven Bergwijn voorin, heeft nu ook Cody Gakpo zijn voorkeur uitgesproken: hij speelt het liefst op ‘tien’, en niet in de spits.

“Voor mij is het belangrijk dat ik met mijn gezicht naar het doel van de tegenstander in actie kom. Dan kom ik in mijn kracht”, legt Gakpo uit in De Telegraaf. “In de spits sta je meer met je rug naar de goal. Dat is niet echt mijn kwaliteit. Zeker in dit systeem voel ik me op 10 vrijer. Of er door Messi grote ruimtes op het middenveld ontstaan? Dat gaan we analyseren. Om te bekijken hoe we die ruimtes het beste kunnen aanvallen.”

‘Opmerkelijk’

Valentijn Driessen noemt de uitspraken van Gakpo ‘opmerkelijk’. “Hij vindt dat hij daar te weinig ruimte heeft en met het gezicht naar de goal moet staan. Dat is best opmerkelijk, omdat Depay zich ook al heeft uitgesproken over de combinatie met Bergwijn voorin en Gakpo erachter. Al die jongens voelen dat toch wel een beetje. Volgens het handboek van Louis van Gaal is dat not done, omdat je de trainer en andere spelers, die ook voor die posities in aanmerking komen, daarmee in de problemen brengt.”

Net als uit de uitspraken van Memphis kan ook uit die van Gakpo geconcludeerd worden dat Davy Klaassen ‘geslachtofferd’ zou moeten worden; hij speelde tegen Amerika nog op ‘tien’, Bergwijn zat toen op de bank.

Scoort Gakpo de 1-0 tegen Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Waar is Gakpo op zijn best in dit systeem?

  • Op tien
  • In de spits
3718+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie