Frustratie bij Bergwijn: “Zo ga je geen goals maken”

Foto: Frustratie bij Bergwijn: “Zo ga je geen goals maken”

Steven Bergwijn maakte vandaag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-2) zijn rentree bij Ajax na blessureleed en hij was meteen belangrijk voor zijn werkgever met een doelpunt, dat de eindstand bepaalde. Vandaag én in de voorbije periode zat hij zich bij tijd en wijle echter wél op te vreten.

Steven Bergwijn keek gefrustreerd naar Ajax

“Het is altijd frustrerend als je achterstaat en het niet loopt”, vertelde de Ajax-captain op de persconferentie op Het Kasteel. “Dan wil je je steentje bijdragen. Het is gewoon vervelend om het zo te zien gaan.”

Ook het Conference League-duel met Aston Villa vond Bergwijn ‘moeilijk om te zien’: “Als je zo’n wedstrijd speelt en er met 4-0 vanaf gaat en thuis van Fortuna ook niet wint, is dat lastig voor elke Ajacied.”

Tegen Sparta ging het eveneens mis: de Amsterdammers kwamen met 2-0 achter… “Ik denk dat er in de eerste helft niet zo heel veel aan de hand was. Een tegengoal krijgen kan altijd. Ik denk dat wij in aanvallend opzicht niet scherp waren. We hadden heel weinig man in het zestienmetergebied. Zo ga je geen goals maken.”

Systeemwissel

Voordat Bergwijn geblesseerd raakte hanteerde men in onze hoofdstad nog het 4-3-3-syteem, maar dat is nu wel anders. “Voor mij verandert er niet heel veel. In de 4-3-3 speelde ik ook al heel veel aan de binnenkant. Het maakt mij niet uit welk systeem we spelen. Als de technische staf dit besluit, moeten wij dat gewoon uitvoeren.”

Snap jij zijn frustratie?

  • Absoluut
  • Ik niet
329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie