Fortuna Sittard verlost Buitink van Vitesse-bank

Foto: Fortuna Sittard verlost Buitink van Vitesse-bank

Thomas Buitink komt de rest van het seizoen uit voor Fortuna Sittard. De Limburgers huren de 22-jarige aanvaller van Vitesse, waar hij nauwelijks aan speeltijd kwam. Daarbij zit een optie tot koop.

Het (tijdelijke) vertrek van Buitink komt zeker niet als een verrassing. Hij ging al niet mee op trainingskamp van de Arnhemmers, om de ruimte te krijgen om een nieuwe club te vinden. Al snel werd Fortuna genoemd, al toonde Sparta Rotterdam ook interesse. De keuze viel vandaag op de ploeg van Julio Velázguez. De is de tweede keer dat Buitink tijdens het seizoen wordt uitgelegd. In het seizoen 2020/21 gebeurde dat aan PEC Zwolle. De door Vitesse opgeleide aanvaller kwam tot 97 Eredivisie-duels voor Vitesse, waarvan het merendeel als invaller. Hij scoorde daarin twaalf goals en gaf drie assists.

Vaste bankzitter in Arnhem

In het huidige seizoen kwam Buitink zowel onder Thomas Letsch als bij opvolger Phillip Cocu nauwelijks in de plannen voor. Enkel thuis tegen sc Heerenveen (0-4) stond hij aan de aftrap, verder waren er nog zeven invalbeurten. In de laatste twee duels van Vitesse was er geen speeltijd weggelegd voor de geboren Gelderlander. Hij bezit nog een verbintenis tot medio 2025 bij de nummer dertien van de Eredivisie.

Buitink is de tweede winterversterking voor Fortuna, nadat echter de Kroatische verdediger Stipe Radic transfervrij werd vastgelegd. Daar tegenover stond het vertrek van Mats Seuntjes en Cole Bassett. Het contract van Seuntjens werd vorige week in onderling overleg ontbonden, waarna de Bredanaar voor RKC Waalwijk tekende. Huurling Bassett keerde terug bij Colorado Rapids.

Hervat Fortuna de Eredivisie met een zege op Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

7+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie