Nederlander van FC Basel spiegelt zich aan Van Dijk: “High risk, high rewards”

Foto: Nederlander van FC Basel spiegelt zich aan Van Dijk: “High risk, high rewards”

Finn van Breemen verkaste afgelopen zomer van ADO Den Haag naar FC Basel. De 20-jarige verdediger voetbalde zich in korte tijd in de basis bij de twintigvoudig kampioen van Zwitserland. Van Breemen hoopt net als Virgil van Dijk via een omweg de top te bereiken.

Finn van Breemen ziet Virgil van Dijk als inspiratiebron

“Ik ben een centrale verdediger en kijk veel naar Virgil van Dijk”, zegt Van Breemen in een interview met Voetbal International. “Na zijn blessure heeft hij het misschien wat moeilijker. Zo gek is dat ook niet. Maar in dat jaar dat Liverpool de landstitel pakte, was hij de beste centrale verdediger van de wereld. Werd hij echt een idool. Of eigenlijk is hij dat nog altijd.”

Van Dijk bewandelde via een andere route dan normaal de top. Van Groningen naar Celtic, om vervolgens via Southampton bij Liverpool te belanden. “Steeds weer die tussenstapjes. Een beetje een laatbloeier, net als ik. Uit dat soort verhalen haal ik dan weer inspiratie. Ik heb altijd gedacht: die kans komt wel een keertje”, aldus Van Breemen.

FC Basel

Van Breemen maakte in de zomer de overstap naar Basel, dat al een tijdje geïnteresseerd in hem was. “Natuurlijk, ik had de weg der geleidelijkheid kunnen kiezen. Stapje voor stapje. Ik had waarschijnlijk ook wel naar een club in de Eredivisie kunnen gaan. Dit was een sprong in het diepe”, verzekert hij.

“Waarom ik het tóch heb gedaan? Het voelde goed. Ik hou van uitdagingen, mezelf ergens in de basis spelen. High risk, high rewards, zeggen ze dan. Er lag bovendien een goed plan. Ik had uitzicht op een basisplaats bij een club als FC Basel. Op mijn twintigste!  Zo’n kans laat je toch niet zomaar lopen?”

Jong Oranje

Van Breemen speelde 8 wedstrijden voor FC Basel, waarin hij 1 keer scoorde en 1 assist gaf. Op 12 september maakte hij als invaller zijn debuut voor Jong Oranje in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië (2-0 winst). Binnen twee minuten kreeg Van Breemen toen al een gele kaart.

Begrijp jij de keuze van Van Breemen om naar FC Basel te gaan?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie