129e minuut tik voor Wouter Burger: “Grootste teleurstelling”

Foto: 129e minuut tik voor Wouter Burger: “Grootste teleurstelling”

FC Basel heeft een flinke tik moeten verwerken. In de 129e minuut moest het alsnog buigen voor Fiorentina, dat met die goal een plek in de finale van de Conference League veiligstelde. Nederlander Wouter Burger zat erdoorheen, maar was ook trots over de wedstrijd die hij op de mat legde donderdagavond.

Wouter Burger trots, verlies onwerkelijk

Het was al voorbij twaalven toen Burger de pers te woord stond. De voormalige Feyenoorder werd eerder in de verlenging naar de kant gehaald en zag vervolgens hoe het aan het einde alsnog misging. “Dit was de beste wedstrijd die ik ooit heb. Op de bank waren we ervan overtuigd dat we de strafschoppenserie zouden winnen. Als je op het laatste moment zo verliest, is dat enorm pijnlijk. En het voelt ook een beetje surrealistisch.”

Burger was ondanks het pijnlijke verlies wel trots op zijn team. “Maar aan die trots hebben we nu even niets. In de kleedkamer heerste vooral teleurstelling. Na de wedstrijd feliciteerde de trainer ons en bedankte hij ons voor onze ongelooflijke inzet. Niet veel mensen geloofden in ons toen we aan het seizoen begonnen. Het was mijn mooiste wedstrijd, maar ook meteen de grootste teleurstelling uit mijn carrière.”

Zwitserse media

De Zwitserse Basler Zeitung was onder de indruk van de oud-Feyenoorder. “Voor velen zou het een straf zijn om na zo’n nederlaag nog de media te woord te staan, maar Burger slaagde er opmerkelijk genoeg in om zich goed te presenteren. Hij was eerlijk en ver van holle frasen.”

Snap jij zijn teleurstelling?

  • Ik wel
  • Ik niet
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie