Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Burger laat zich uit over Feyenoord-periode: “Niet de meest stabiele ploeg”

Foto: Burger laat zich uit over Feyenoord-periode: “Niet de meest stabiele ploeg”

Wouter Burger maakt zich met Jong Oranje op voor het EK in Georgië. De middenvelder kende een goed seizoen bij FC Basel, nadat hij bij Feyenoord nooit wist te slagen. Bij de Rotterdammers liep het nooit zoals gewenst, maar Burger kent geen enkele wrok.

Feyenoord niet stabiel

Burger vertelt in De Telegraaf dat het bij de een wat langer kan duren, dan bij de ander. “Sommige carrières bloeien snel op, anderen hebben meer tijd nodig, zoals ik. Dat kan aan veel factoren liggen.” Het lukte de middenvelder nooit om door te breken in Rotterdam, al denkt Burger daar wel de oorzaak van te weten. “Feyenoord was toen (onder Jaap Stam en Dick Advocaat, red.) ook niet de meest stabiele ploeg. Als jonge speler heb je een team nodig dat draait. Dan heb je een grotere kans dat je jezelf gelijk kunt laten zien. Het was gewoon niet mijn moment. Maar uiteindelijk gaat het erom dat iedereen het uiterste uit zijn carrière haalt. Er leiden meer wegen naar Rome.”

Vervelende periode bij Sparta

In die periode koos Burger ervoor om verhuurd te worden, maar ook bij Excelsior en Sparta liep het niet van een leien dakje. Bij laatstgenoemde club voelde Burger zich echter niet helemaal eerlijk behandeld. “In mijn eerste seizoen bij Excelsior brak covid uit, waardoor ik een half jaar geen vlieguren kon maken. Bij Sparta liep het niet zoals ik zelf wilde. Ik vind dat ik toen goed genoeg was om te spelen, maar daar dachten ze bij Sparta anders over. Uiteindelijk ben ik er op mijn manier sterker van geworden. Maar ik had beter ergens anders naartoe kunnen gaan, waar ik mezelf op de kaart had kunnen zetten.”

Burger koos ervoor om niet nog eens voor zijn kans te gaan onder Arne Slot, maar om een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan. “k wilde een herstart maken in het buitenland en bij FC Basel kreeg ik die mogelijkheid. Het project sprak me aan. Ik belandde in een groep met veel jonge spelers, bij een club die hunkerde naar de successen van weleer.”

Denk jij dat Burger nog eens terugkeert in de Eredivisie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie