FIFA wil ingrijpen na nieuwe incidenten Hongarije-Engeland

Foto: FIFA wil ingrijpen na nieuwe incidenten Hongarije-Engeland

Engeland heeft donderdagavond een ruime 0-4-zege geboekt in Hongarije, maar dat sportieve succes werd overschaduwd door het wangedrag van de Hongaarse fans in Boedapest. Vrijwel de hele wedstrijd lang werden de Engelse spelers uitgefloten, racistisch bejegend en bekogeld. Maar ze hadden daarop een schitterende reactie in huis.

Toen Raheem Sterling er na 55 minuten spelen 0-1 van maakte, vierde hij zijn goal door een T-shirt te onthullen met een boodschap voor een overleden vriendin. De Hongaren vonden dat maar niets en vonden er niet beter op dan de vierende Engelsen te bekogelen met bierbekertjes. Maar dat lieten Jack Grealish en Declan Rice niet aan hun hart komen: ze raapten de bekertjes gewoon op en begonnen ervan te drinken.

Helaas voor de Engelsen bleef het niet bij het gooien van bekertjes. De Hongaren hadden hen al uitgefloten toen ze voor de aftrap knielden tegen racisme en daarna waren er nog oerwoudgeluiden te horen vanuit de tribunes jegens Sterling en Jude Bellingham. Bij de 0-3 van Maguire gooiden fans zelfs nog een vuurpijl richting de vierende Engelse spelers.

UPDATE 13:17

Het gedrag van de Hongaren, dat je op de beelden hieronder kan zien, zal wellicht nog een staartje krijgen. De FIFA kwam immers al met een statement waarin het stelt een onderzoek te openen. “De FIFA wijst elke vorm van racisme en geweld af en hanteert tegen dergelijk gedrag in de voetballerij een nultolerantie-standpunt. “De FIFA zal met gepaste maatregelen komen als het rapport over de wedstrijd tussen Hongarije en Engeland binnen is”, klinkt het. Het is lang niet de eerste keer dat de Hongaarse fans uit de bocht gaan en dus zouden er weleens zware sancties kunnen volgen.

This should be shown everywhere and shame these Hungary fans. Absolutely disgusting but welldone @England for showing that we are in this all together and we stand for no racism. #ENGHUN #Hungary #England #EnglandvHungary sorry that our team mates have to put us with this pic.twitter.com/941GPeqTpr

— Emma Kivell (@emmakivell1) September 3, 2021

Hongarije zou eigenlijk gelijk uit de WK Kwalificatiereeks gegooid moeten worden

  • Eens
  • Oneens, dat is overdreven
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie