FIFA over versierde penalty door Ronaldo: ‘Geniaal’

Foto: FIFA over versierde penalty door Ronaldo: ‘Geniaal’

Op de sociale media kreeg Cristiano Ronaldo veel kritiek omdat hij zich wel erg makkelijk liet vallen bij de verkregen penalty met Portugal tegen Ghana, maar enkele hoge heren van de FIFA vonden het juist ‘geniaal’ versierd.

Vandaag kwamen de technische experts van de wereldvoetbalbond samen om te discussiëren over meerdere zaken. Eén van hen is Sunday Oliseh, oud-trainer van onder meer Fortuna Sittard. “Misschien worden de aanvallers wel slimmer?”, stelt Oliseh. “Mensen mogen zeggen wat ze willen over hem, maar de slimmigheid waarmee hij wacht op contact, zijn been laat hangen en contact maakt: dat is echt geniaal.”

“Geef aanvallers nou eens een compliment voor het feit dat ze handiger worden. De VAR is een van de redenen waarom meer strafschoppen gegeven worden. Een scheidsrechter kan drie of vier keer de situatie bekijken, dus het is een extra kans”, stelt Oliseh, die de groep van technische experts vormt samen met onder meer Arsène Wenger en oud-doelman Faryd Mondragon.

Ghanezen boos

De bondscoach van tegenstander Ghana, Otto Addo, was iets minder lyrisch over de manier van versieren van de penalty. “De scheidsrechter gaf een strafschop die er geen was. Iedereen zag dat. Waarom? Omdat het Ronaldo is? Als iemand een doelpunt maakt, gefeliciteerd. Maar dit was echt een cadeau. Een speciaal cadeau van de scheidsrechter. Ik weet niet waarom de VAR niets deed. Er was geen uitleg. Het was juist een overtreding op óns”, foeterde Addo bij BeIN Sports.

Was de penalty terecht?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie