Mats Wieffer heeft wat Joey Veerman mist

Foto: Mats Wieffer heeft wat Joey Veerman mist

De één, Joey Veerman, kon naar Feyenoord maar koos uiteindelijk toch voor PSV. Mats Wieffer verruilde afgelopen jaar met Excelsior de ene Rotterdamse club juist wél voor de grotere buurman in De Kuip. Leeftijdsgenoten bij twee concurrenten voor de titel. Wat vooral opvalt bij de middenvelders zijn de verschillende maniertjes en houding op het veld en in de media.

Veerman in Oranje. Die woorden werden al meer dan eens in de media genoemd de afgelopen tijd. Ook de PSV’er zelf werd er na een goeie pot gespeeld te hebben al eens naar gevraagd, zeker nadat hij niet bij de selectie zat voor het afgelopen WK in Qatar. De Volendammer lachte voor de tv-camera veelbetekenend, waarmee hij het besluit van de inmiddels vertrokken bondscoach Louis van Gaal in twijfel leek te trekken.

Een typische reactie van Veerman die vaker een houding etaleert van: ik ben een voetballer in de top en wie doet mij nog wat? Voetballen doe je met je benen, tussen de witte lijnen en met een bal. Dán moet je het laten zien en daar horen – zeker als je niet naar behoren presteert – geen vervelende maniertjes bij, ook niet als je gewisseld wordt.

Nou kan een speler weleens teleurgesteld zijn als hij het veld moet verlaten, maar het gaat wat mij betreft vooral om de manier waaróp een voetballer dan reageert. Iemand die zichzelf boven het elftal denkt te moeten stellen met hooghartig acteren, moet vooral eens bij zichzelf te rade gaan. Van Gaal, zonder meer een voorvechter van het teamproces, had dat natuurlijk eerder al goed gezien.

Joey Veerman vindt dat soort gedrag vertonen kennelijk wél nodig, zo lijkt het althans. Zijn trainer Ruud van Nistelrooy stalt de PSV-middenvelder inmiddels al wat vaker op de bank. Wannabe-sterspelers heeft de voormalig wereldspits niks aan, want die ondermijnen het teamgevoel waarmee de Eindhovense club kampioen zou kunnen worden.

Van Kralingen naar De Kuip

In Rotterdam loopt met Mats Wieffer een speler, ietsjes jonger dan zijn collega Veerman, rond die een forse stap moest maken van Excelsior naar de selectie van trainer Arne Slot. Je hoorde hem niet miepen toen hij kampte met een blessure, een persoonlijk trainingsschema kreeg om sterker te worden en op de momenten dat hij moest wennen aan het snelle combinatiespel van Feyenoord.

Nee, Wieffer heeft kennelijk besloten om alleen keihard te werken. Luisteren ook naar de mensen om hem heen die hem beter willen maken. Geen grootspraak, geen vervelende maniertjes en ook geen minzame lachjes voor de tv-camera’s over beslissingen van trainers. Zelfkennis is immers ook een heel belangrijke kwaliteit.

Mats Wieffer, inmiddels basisspeler geworden bij koploper Feyenoord, laat daarmee zien te beschikken over wat Joey Veerman – afgelopen zondag vrijwel onzichtbaar tijdens zijn invalbeurt in Sittard tegen Fortuna – node mist. Dat het Manchester United van Erik ten Hag hem als versterking zou zien, zoals media in Engeland meldden, zou heel opmerkelijk zijn.

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

Wieffer of Veerman?

  • Wieffer
  • Veerman
1428+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:13
0+
Prachtig nieuws voor Wijnaldum in Rome
17:54
16+
Officieel: Groningen kan begeerde aanvaller eindelijk presenteren
17:34
28+
Officieel: Heerenveen heeft opvolger Sarr beet
17:27
23+
Fortuna wil ‘Sneijder-ontdekking’ Noslin langer aan zich binden
17:13
51+
‘Bosz kan bondscoachschap België op buik schrijven’
16:53
28+
‘Volgende plottwist in transferspel Giakoumakis’
16:32
65+
‘United-aanvaller definitief niet naar PSV’
16:11
122+
Ajax hoeft in Europa geen rekening met Isco te houden
15:53
213+
Hyballa stuurt NAC-aanvoerder weg: “Wat moet je zeggen?”
15:43
228+
‘PSV kan Belgische aanwinst vergeten’
15:33
82+
‘Manchester United plukt Eriksen-vervanger weg bij Bayern München’
15:14
24+
‘Becker kan Premier League-droom vergeten’
14:58
428+
‘FC Utrecht wil zaken doen met Ajax en gaat voor dubbelslag’
14:43
428+
FC Twente weigert ultiem Feyenoord-bod op Zerrouki
14:36
4+
Voorspelling: FC Barcelona verdedigt ruime koppositie op bezoek bij subtopper Real Betis
14:23
326+
PSG bevestigt Ziyech-onderhandelingen, ‘PSV-target’ geldt als alternatief
14:07
143+
‘Einde seizoen dreigt voor Eriksen’
13:49
74+
Groningen verhuurt goalie aan PEC, AZ stalt broertje Pavlidis elders
13:34
4406+
‘Cristiano Ronaldo wil terug naar Europa’
13:21
526+
‘PSV heeft Hazard binnen: zonder koopoptie’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie