Feyenoorder gaat uitblinken in Klassieker: “Lust elke spits van Ajax rauw”

Foto: Feyenoorder gaat uitblinken in Klassieker: “Lust elke spits van Ajax rauw”

Feyenoord gaat zich met een heerlijk gevoel voorbereiden op de Klassieker van komende zondag. Na de overtuigende 0-3 zege bij FC Groningen staan de Rotterdammers nog wat comfortabeler aan kop.

Marcel van der Kraan, de chef van Telesport, is vol lof over de ploeg van Arne Slot. Hij legt uit wat volgens hem de kracht van dit Feyenoord is. “Dat elke speler weet wat hij moet doen. Dat klinkt heel simpel, maar het is wel waar het om draait. Ook Mats Wieffer komt nieuw in het elftal, snapt wat er om hem heen gebeurt en heeft op de training al gezien wat iedereens taken zijn. Daarvoor moet je de credits leggen bij de trainer, die heeft dat er toch weer ingestampt. Hij maakt gewoon heel duidelijk hoe hij aanvallend en aantrekkelijk wil voetballen.”

Vol vertrouwen naar Klassieker

Feyenoord zal zondag vermoedelijk er vol op vliegen bij Ajax, dat in de hoek zit waar de klappen vallen. “Een knaller”, voorspelde de journalist. “Ajax moet flink gas gaan geven. Die moeten presteren, kunnen echt niet voor een gelijkspelletje gaan, dus die gaan aanvallen. En Slot zei al: ‘Wij gaan dat ook gewoon doen. We kunnen niet anders, want dit is onze speelstijl. Ik denk dat het een hoogwaardige wedstrijd wordt. Vooral ook omdat een paar belangrijke pionnen in het elftal van Feyenoord echt goed in vorm zijn.”

Van der Kraan noemt er een aantal bij naam. “Kijk naar Orkun Kökcü, tegen Groningen ook weer de strateeg op het middenveld. Hij heeft een geweldige trap, waarmee hij ook scoorde. Justin Bijlow is een brok ervaring, ondanks dat hij nog niet eens zo oud is. En iedereen vindt het een enorm gemis dat Gernot Trauner is weggevallen, maar als ik zie hoe Lutsharel Geertruida achterin speelt… Die lust elke spits van Ajax rauw. Dat zijn leuke dingen voor een trainer om te zien, dat er in de as wel wat staat. En dan komt Santiago Gimenez nog even in het veld en pikt hij ook z’n goal mee. Het ziet er goed uit.”

Wint Feyenoord van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Ajax met angst naar De Kuip?

  • Echt wel
  • Nee, ze willen iets rechtzetten
822+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie