Feyenoord maakt korte metten met NAC

Foto: Feyenoord maakt korte metten met NAC

Feyenoord heeft zijn doelsaldo in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2022-2023 flink opgevijzeld. De Rotterdammers, die al een paar keer onderuitgingen in oefenwedstrijden, wonnen op woensdagmiddag met ruime cijfers van NAC Breda. Het werd namelijk 6-1 op Varkenoord.

Aan de kant van Feyenoord maakte aanwinst Sebastian Szymanski zijn (officieuze) debuut. Tegen Olympique Lyon (0-2) verlies zat de Pool, eerder eigendom van het Russische Dinamo Moskou, nog op de bank, maar tegen NAC begon hij vanaf minuut één.

Ook een andere Feyenoord-nieuweling, Oussama Idrissi, was aanwezig op Varkenoord. Zijn huurtransfer naar Rotterdam-Zuid werd eerder op woensdag bekendgemaakt en de buitenspeler maakte natuurlijk nog geen speelminuten.

Feyenoord zette de teller in de eerste helft op drie: Patrik Walemark scoorde de 1-0, Stef de Wijs verzorgde de 2-0 (een eigen doelpunt met het hoofd) en Alireza Jahanbakhsh, die in het algemeen niet zo heel goed voor de dag kwam, scoorde de 3-0.

Van 3-0 naar 6-1

In de rust wisselde oefenmeester Arne Slot Szymanski en hij bracht Cole Bassett binnen de lijnen. Hij tekende vervolgens voor de 5-0 op aangeven van een andere invaller, Danilo. Lennard Hartjes, Mo Taabouni en Sabir Agougil (NAC) bepaalden de eindstand op 6-1.

Scoreverloop: 1-0 (25′) P. Walemark, 2-0 (33′) S. de Wijs (eigen goal), 3-0 (41′) A. Jahanbakhsh, 4-0 (50′) C. Bassett, 5-0 (70′) L. Hartjes, 6-0 (73′) M. Taabouni, 6-1 (81′) S. Agougil

TIP: Verdubbel je inleg als Feyenoord ook van Vitesse wint!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie