Feyenoord durft fouten niet toe te geven

Foto: Feyenoord durft fouten niet toe te geven

“Als je het in de winter moet bijspijkeren, dan heb je het in de zomer niet goed gedaan”, sprak mijn podcast-vriend Aad de Mos wijze woorden. Deze tegeltjeswijsheid van de oud-trainer lijken ze ook in Rotterdam tot zich te hebben genomen. Want het lijkt er namelijk niet op dat ze bij de regerend landskampioen nog spelers gaan halen deze wintermarkt. Niet omdat het niet nodig is, niet omdat er geen geld is en zeker niet omdat ze denken dat er niet bijgespijkerd moet worden. Nee, Feyenoord durft geen spelers te kopen deze winter.

Opinie: Feyenoord durft geen spelers te kopen deze winter om falen op zomermarkt te verbloemen

Want dan zouden trainer Arne Slot en technische man Dennis te Kloese moeten toegeven dat Feyenoord fouten heeft gemaakt. Een paar aankopen deze winter betekent dat de zomeraankopen niet voldoen en dat er niet goed is ingespeeld op het vertrek van verschillende spelers in deze periode. Want Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran), Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) zijn nu elders. Zij hopen dan wel in Qatar bij de Azië Cup, dan wel in Ivoorkust op de Afrika Cup te schitteren. Vier spelers waar Slot dus voorlopig geen gebruik van kan maken. Ook vier spelers waar Feyenoord vooraf wel wist dat ze hoogstwaarschijnlijk er even uit zouden zijn voor de continentale landentoernooien.

Dus dan zou je daarop moeten inspelen, maar dat heeft de club onvoldoende gedaan. Feyenoord heeft op het moment met Javairõ Dilrosun nog maar één echte rechtsbuiten. Een speler die in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan de bak kwam. Verder zouden Igor Paixão en Calvin Stengs daar nog kunnen spelen, maar ideaal is het allemaal niet. Een invalspits heeft Feyenoord ook niet meer, want met Santiago Giménez en Ayase Ueda heeft Feyenoord maar twee echte spitsen in de selectie. En dus had Feyenoord in de zomer wel iets ruimer kunnen inkopen. Nog iets ruimer, want er moest al veel gehaald worden.

Feyenoord-talenten mogen dromen nu aankopen uitblijven

De doorstroming vanuit het struggelende Onder 21-elftal is ook belabberd. Het team dat zich maar niet in de voetbalpiramide weet te spelen, maar waar de laatste tijd wel heel veel spelers voor wordt aangetrokken. Ook vanuit de jeugd wordt er maar mondjesmaat een paar spelers doorgeschoven. Slot is terecht kritisch, maar maakt wel gretig gebruik van die paar grote talenten. Waarvan er al een paar vast deel uitmaken van de selectie. Zo kunnen we de tweede seizoenshelft veel verwachten van Leo Sauer, Antoni Milambo en Gjivai Zechiël.

Zij kunnen extra in de picture komen door het ontbreken van de Azië- en Afrika-gangers. Want Feyenoord heeft een ronde gedaan langs alle scouts en wacht rustig af op een eventuele buitenkansje. Maar actief spelers aantrekken zit er niet in. De zomerse aankopen zouden dan gelijk in de kou gezet worden en daarmee zouden Slot en Te Kloese ook hun eigen fouten moeten toegeven. Het is ook te vroeg natuurlijk om spelers als Luka Ivanusec, Ondrej Lingr, Thomas van den Belt en Thomas Beelen af te schrijven.

Te Kloese en Slot hopen op Feyenoord-wonder

Dus kan de Feyenoord-fan de hoop op een mooie aanwinst deze winter in de ijskast zetten. Die hoop mag in de zomer weer terugkomen als Te Kloese weer de mouwen mag opstropen. Feyenoord wacht een drukke, zéér drukke transferzomer. De technisch directeur hoopt Slot te behouden en samen verder aan de Feyenoord-toekomst te werken. Iets waar ook de winter ideaal voor is. Maar Feyenoord gaat niets kopen, ondanks dat ze geen vervanger hebben voor bijvoorbeeld Dávid Hancko. Achterin komt Feyenoord spelers te kort en voorin komt het kwaliteit tekort. Te Kloese en Slot prediken geduld en hopen op successen in de tweede seizoenshelft. Mét dezelfde spelers. Want iets is niet goed gegaan in de zomer dat Slot nu roept om versterking, maar dat die er niet komt. Ze kunnen het allemaal mooi brengen, maar ik denk dat Slot en Te Kloese best eens naar Aad hebben geluisterd. Feyenoord durft de fouten niet toe te geven en wie weet komt het dan vanzelf wel goed.

Als je het in de winter moet bijspijkeren, dan heb je het in de zomer niet goed gedaan

  • Eens
  • Oneens
950+ Votes

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:54
12+
Marcel Brands noemt transferwensen PSV
09:30
46+
Dit is wat er misging in de slotfase bij Real Madrid – Bayern
09:15
58+
‘PSV deelt bedrag waarmee Driouech gehaald moet worden’
08:47
74+
Veerman en Schouten horen EK-kansen van Koeman
08:33
65+
De Ligt witheet na arbitrale dwaling tegen Real: ‘Het is een schande’
08:10
61+
Spotify-playlists PSV: 7K Op Je Feestje en de palingsound
07:48
1827+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
07:31
1140+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
07:12
539+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:44
136+
‘PSV krijgt concurrentie om Driouech’
23:22
147+
Lof voor uitblinkende Oranje-verdediger: “Hierom moet hij spelen”
23:00
85+
Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund
22:30
158+
Kersverse aanwinst legt uit waarom hij direct voor Ajax koos
22:05
164+
‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’
21:41
218+
Bayern-icoon genegeerd door eigen club, op uitnodiging van Real toch aanwezig
21:16
660+
‘Feyenoorder heeft nieuwe bestemming bepaald’
20:51
22+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale
20:28
325+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
39+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
65+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie