Feyenoord doet oproep: ‘Intimidatie mag, maar tot op zekere hoogte’

Foto: Feyenoord doet oproep: ‘Intimidatie mag, maar tot op zekere hoogte’

Steven Berghuis is in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax de meest besproken man. Daarbij is vooral de veiligheid van de aanvaller onderwerp van gesprek. Algemeen directeur Dennis te Kloese en assistent-trainer John de Wolf hopen dat de Feyenoord-supporters zondag hun gezonde verstand gebruiken.

“We hopen dat iedereen zondag enthousiast is, maar we willen ook dat de emoties binnen de perken blijven”, stelt Te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens De Wolf mag een beetje opgefokt wel, maar is er wel een bepaalde grens. “De grens ligt bij voorwerpen gooien en spreekkoren. Het is belangrijk dat mensen op dat vlak hun hoofd erbij houden.”

Bezig zijn met Feyenoord

Volgens De Wolf moeten de Feyenoord-supporters vooral hun eigen ploeg steunen. “Bezig zijn met Feyenoord en niet met de tegenstander. Dan kunnen we samen het verschil maken.” De Wolf begrijpt dat er netten worden gespannen, maar hoopt dat het in de toekomst niet meer nodig is. “Waar je naar toe wil, is dat de supporters elkaar gaan corrigeren. Daar hoop je op. Ik hou van intimidatie, van het ruwe randje. Dat maakt deze club ook zo mooi. Maar alles tot op een zekere hoogte.”

Te Kloese zegt dat het ideale plaatje nog altijd niet gevonden is. “We willen het beste voor het hele publiek. De fanatiekste fans, maar ook de families met kinderen en opa en oma. Daar zoeken we naar. De oplossing hebben we nog niet.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-2?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het goed dat er netten worden gespannen in De Kuip?

  • Ja, goede oplossing
  • Nee, dat vind ik overbodig
278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie