FC Utrecht pakt zwaarbevochten punt

Foto: FC Utrecht pakt zwaarbevochten punt

FC Utrecht is er zondagavond niet in geslaagd om weg te komen van de onderste regionen van de Eredivisie. De Domstedelingen ontsnapten thuis tegen Excelsior zelfs aan een nederlaag: 2-2.

Excelsior geeft 0-2 voorsprong uit handen

Ruim twintigduizend supporters namen zondagavond plaats in Stadion Galgenwaard. Zij zagen Isac Lidberg en Marouan Azarkan namens de thuisclub voor gevaar zorgen, maar beide aanvallers hadden hun vizier niet op scherp staan. De grootste kans kwam echter op naam van Excelsior. Troy Parrott zag zijn kopbal op de paal eindigen en de rebound viel net niet lekker voor Couhaib Driouech.

In de tweede helft slaagde FC Utrecht er niet in om lekker in de wedstrijd te komen. Het was zelfs Excelsior dat brutaal de leiding nam in de Domstad. Couhaib brak de ban middels een fraaie individuele actie. De vleugelaanvaller hield de bal binnen en verraste doelman Vasilios Barkas volkomen door de bal vanuit een lastige hoek binnen te schieten: 0-1.

Na de openingstreffer scandeerde het thuispubliek ‘Utrecht wakker worden’, maar dat had geen effect. Het was zelfs Excelsior dat de aanval bleef zoeken. Kort na een waarschuwingen van Cisse Sandra (redding Barkas) en Parrott (idem) kopte Lazaros Lamprou alsnog de 0-2 tegen de touwen.

Utrecht toont veerkracht

Na iets meer dan zeventig minuten keerde de spanning terug. Invaller Can Bozdogan wist doelman Stijn van Gassel te kloppen met een schot van afstand, waardoor FC Utrecht een slotoffensief kon ontwikkelen. Diep in extra tijd werd de ploeg van Jans beloond in de vorm van de gelijkmaker: Modibo Sagnan trof doel.

Scoreverloop: 0-1 (53′) C. Driouech, 0-2 (62′) L. Lamprou, 1-2 (71′) C. Bozdogan, 2-2 (90′) M. Sagnan

Gaat FC Utrecht degraderen?

  • Ja
  • Nee
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie