Falende Weghorst hekelt ‘steentjesveld’

Foto: Falende Weghorst hekelt ‘steentjesveld’

Wout Weghorst kende maandagavond een ongelukkig optreden voor het Nederlands elftal tegen Griekenland. De spits verzuimde in de eerste helft Oranje vanaf de penaltystip op een 0-1 voorsprong te zetten. Na afloop van de wedstrijd ging de aanvaller in op zijn gemiste strafschop en de late overwinning van Oranje, die uiteindelijk tot stand kwam door een benutte penalty van Virgil van Dijk.

Dubbel gevoel voor Weghorst

“Ik sta hier met een beetje een dubbel gevoel”, vertelde Weghorst na afloop tegenover de NOS. “Vanaf het moment dat je wordt gewisseld zit je met een zuur gevoel op de bank. Je hoopt dat het nog goed komt en dan is het wel heel lekker als dat nog lukt.”

Waar Van Dijk uiteindelijk wel scoorde vanaf de stip, daar faalde Weghorst in de eerste helft vanaf elf meter. “Ik wilde ook mijn verantwoordelijk pakken, maar ik miste. Daar kunnen we heel lang over praten, maar het was gewoon een slechte penalty”, oordeelde de spits.

Weghorst blij met prestatie Oranje

Desondanks was Weghorst uiteindelijk blij met de overwinning. “Je weet dat het hier geen makkelijke wedstrijd wordt, gezien de omstandigheden en de manier van spelen van de tegenstander. De druk staat er vol op. Het gaat nog niet eens zozeer om het publiek, maar vooral het veld was echt erbarmelijk. Het was het slechtste veld waarop ik ooit heb gespeeld. Er lagen gewoon steentjes op. Dat zijn wel omstandigheden die het lastig maken. Dan is het uitstekend dat je dit voor elkaar krijgt.” De spits zag Oranje niet uitblinken, maar volgens Weghorst was dat ook niet nodig. “Voetballend verdient het misschien niet de schoonheidsprijs, maar daar heb ik in dit geval maling aan.”

Heeft Koeman een fout gemaakt door met Weghorst te starten?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie