Exit Wilfred Genee? “Kan snel gaan”

Foto: Exit Wilfred Genee? “Kan snel gaan”

Wilfred Genee legde onlangs bij zenderbaas John de Mol voor dat hij graag 365 dagen per jaar een programma van 23:30 uur tot 00:00 uur zou willen doen om telkens met een andere gast de afgelopen dag door te nemen. En dat doet hij niet zomaar, vermoedt tv-expert Victor Vlam.

‘Zodra Johan Derksen stopt, kan het met hem ook snel klaar zijn’

“Ik denk dat Wilfred wel terecht aanvoelt dat het goed is om zich te verbreden naast wat hij doet bij Vandaag Inside”, begint Vlam in zijn podcast De Communicado’s. Momenteel heeft Genee naast VI ook nog Veronica Offside en The Friday Move (BNR Radio). “Maar ja, om zijn carrièreperspectief op langere termijn te behouden, denk ik wel echt dat hij dingen daarnaast moet gaan doen. Want op dit moment hangt zijn hele carrière toch een beetje vast aan de 75-jarige Johan Derksen.”

Vlam denkt dat Genee zelfs té afhankelijk is van de tv-veteraan. “Ik zou iedereen willen uitdagen om één programma te bedenken dat een succes was, wat Wilfred presenteerde en waar Johan Derksen níet in zat. Ik denk eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, dat niemand het kan bedenken. Hij heeft wel veel geprobeerd. Hij heeft het interviewprogramma ‘Wat gaat er nu door je heen?’ gedaan. Nou, dat was kijkcijfertechnisch niet een al te groot succes. De quiz Matchwinner, wie kan zich dan nog herinneren? Maar ook niet echt een groot succes. Café Hendriks en Genee was ook niet echt een groot succes. Dus er zijn heel veel dingen die hij heeft geprobeerd en uiteindelijk is dat allemaal niet succesvol geweest.”

‘Grote druk’

In VI is Genee uitmuntend in ‘stoken en zuigen’, ziet Vlam. “Het probleem is echter dat die kwaliteiten zich niet goed lijken te vertalen naar andere programma’s. En dat betekent dat het voor hem ook snel afgelopen kan zijn natuurlijk. In de tv-wereld kan je snel stijgen, maar ook heel snel dalen.” Als Derksen ooit stopt, zou Genee zomaar weggevaagd kunnen worden, denkt de entertainmentdeskundige. “Het is niet zo duidelijk wat hij gaat doen nadat Johan Derksen ermee stopt, dus hij moet zich nu gaan verbreden. Ik denk dat hij onder grote druk staat om wel met iets te komen wat los van Johan staat en wat toch een succes is…”

Wilfred is té afhankelijk van Derksen

  • Eens
  • Oneens
4300+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:22
1+
Tegenvaller voor Noa Lang, Bosz snapt Ibiza-kritiek
16:09
10+
Lasse Schöne hakt knoop over toekomst definitief door
16:06
3+
‘PEC verliest Thy aan Azië, Eredivisie-transfer voor Namli’
15:50
162+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot mist 11 (!) spelers
15:38
11+
Van Nistelrooij licht tipje van de sluier over zijn toekomstplan
15:25
37+
De Mos betreurt van keuze Ajax én Feyenoord
15:00
74+
Mikos Gouka schept duidelijkheid over ‘De Vrij en Feyenoord’
14:50
7+
Oranje lijkt David Alaba niet tegen te komen
14:22
186+
‘Erik ten Hag-ontslag én drama’
14:00
72+
Bizar scenario mogelijk om CL-ticket: dit gebeurt er als Twente en AZ gelijk eindigen
13:39
526+
‘Jade Anna verklapt transfer’
13:03
40+
Belgische club vraagt faillissement aan en fileert grootaandeelhouder
12:32
62+
‘Eerste tegenvaller voor Arne Slot bij Liverpool’
12:00
369+
EK-hoop voor Taylor en Zirkzee
11:45
38+
Ziekenboeg Oranje-opponent raakt overvol; ‘Ook Alaba ontbreekt’
11:19
38+
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen
11:08
28+
Nieuwe aanpak tegen racisme op de voetbalvelden
10:36
164+
Quincy Promes voorwaardelijk vrijgelaten
10:21
66+
Kampioen Celtic dichtbij wereldrecord
09:57
243+
‘Xavi wordt ontslagen bij Barça’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie