Excelsior verlost FC Utrecht en huurling van elkaar

Foto: Excelsior verlost FC Utrecht en huurling van elkaar

Arthur Zagre komt de rest van het seizoen uit voor Excelsior. De Rotterdammers huren de linksback van AS Monaco, waardoor zijn tijdelijke verblijf bij FC Utrecht wordt beëindigd.

Utrecht huurde Zagre vanaf de zomer van 2021. In zijn eerste seizoen in de Domstad kwam de Fransman er weinig aan te pas, mede door blessureleed. Tijdens de eerste seizoenshelft van de huidige jaargang kwam hij niet verder dan twee invalbeurten in het eerste en vier duels bij Jong Utrecht. Er werd door personele problemen veel geswitcht op de linksbackpositie. Zo speelden Django Warmerdam, Mark van der Maarel en Nick Viergever daar, Zagre kreeg echter weinig de kans. In de voorbije maanden zat hij vaak niet eens meer bij de wedstrijdselectie.

Intensieve zoektocht

Het mag geen verrassing heten dat er zo een einde kwam aan het avontuur van Zagre bij Utrecht. Excelsior, dat nog op zoek was naar een linksback, kwam zo in actie. “We zijn de afgelopen periode intensief op zoek geweest naar een linksback”, zegt technisch manager Niels van Duinen op de clubsite. “Wij vinden het namelijk belangrijk om alle posities in onze selectie dubbel bezet te hebben en halen met Arthur een gerenommeerde speler binnen. Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar bij FC Utrecht de Nederlandse competities leren kennen. Hij is van nature een linksback, comfortabel met de bal en heeft veel snelheid. We zijn blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen.”

Positieve indruk

Zagre is duidelijk over zijn ambities in Kralingen. “Ik heb voor Excelsior Rotterdam gekozen omdat ik hier meer minuten wil gaan maken. Ik ken de club, heb voor de winterstop met FC Utrecht hier gespeeld en toen zag ik al dat het een goed team is. Ze werden ook goed aangemoedigd door de supporters, de sfeer was goed in het stadion. Dus mijn eerste indruk van Excelsior is positief”, klinkt het.

Zagre gaat de concurrentie aan met Nathan Tjoe-A-On, de 21-jarige Rotterdammer die een sterk seizoen doormaakt bij Excelsior. De spoeling is echter dun in de selectie, waardoor de komst van een extra linksback nodig was.

Een versterking voor Excelsior?

  • Vind ik wel
  • Ik twijfel…
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie