Evra is enthousiast over Weghorst en vergelijkt hem met WK-finalist

Foto: Evra is enthousiast over Weghorst en vergelijkt hem met WK-finalist

In tegenstelling tot het gros van de kenners en fans is Patrice Evra wél enthousiast over de eventuele komst van Wout Weghorst naar Manchester United. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zal de deal vandaag nog rondgemaakt worden.

United betaalt vier miljoen euro aan Besiktas om diens huurovereenkomst met Burnley af te kopen. “Het is een goede speler. Hij doet me een beetje denken aan Giroud en dat bevalt me wel. Weghorst speelt met zijn rug naar de goal, heeft een goed fysiek, is sterk en snapt hoe hij een bal moet vasthouden. Hij weet precies hoe hij in de punt van de aanval moet spelen en jongens als Marcus Rashford en de rest van het team zullen het fijn vinden om samen met hem te werken”, zegt Evra, die tussen 2004 en 2016 bijna vierhonderd wedstrijden voor United speelde, over Weghorst.

‘Waardevolle toevoeging aan de selectie’

De vergelijking met Giroud legt Evra verder uit: “Je kan ze gewoon altijd een bal aanspelen en dan de loopactie achter de laatste linie maken. Weghorst is een goede afmaker, tweebenig en ontzettend sterk in de lucht. Een spits zoals hij kan succesvol zijn bij United.”

Daarmee voegt hij precies toe wat er nog ontbrak aan de selectie van United, denkt de Franse oud-linksback. “Je kan zien dat de manager meer controle over de wedstrijd wil hebben. Dat is het probleem van United: ze winnen, maar hebben niet negentig minuten lang controle over de wedstrijd. Je kan hem in z’n voeten, op z’n borst of op z’n hoofd aanspelen en dan houdt hij de bal vast waarna hij assists kan geven aan andere spelers”, aldus Evra tot slot, op de website van Betfair.

Manchester United
Manchester City
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 13:26.

Weghorst is een versterking voor United

  • Eens
  • Oneens
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie