‘Eredivisie-rentree lonkt voor Stefan de Vrij’

Foto: ‘Eredivisie-rentree lonkt voor Stefan de Vrij’

Stefan de Vrij heeft in de afgelopen jaren enorm veel indruk gemaakt bij Inter Milan in Italië, maar dit seizoen gaat het allemaal wat minder soepel met de Oranje-international. Komende zomer lijkt hij te gaan vertrekken uit Milaan, een terugkeer in de Eredivisie behoort dan zeker tot de mogelijkheden.

In januari viel de naam van De Vrij bijvoorbeeld al bij Ajax. De Amsterdammers gaven toen echter nog de voorkeur aan Leonardo Balerdi (Argentijn van Olympique Marseille), maar haalden uiteindelijk echter geen enkele centrumverdediger erbij. Mogelijk komen Hamstra en Huntelaar na dit seizoen alsnog bij De Vrij uit.

Feyenoord en PSV ook ‘op de loer’

Het Eindhovens Dagblad noemt De Vrij echter ook ‘een logische speler om te benaderen’ voor PSV. “PSV heeft nu vijf mannen die het centrum van de defensie kunnen bemannen, maar een échte topverdediger of uitgesproken leider is er niet. André Ramalho, Armando Obispo, Jordan Teze en Jarrad Branthwaite en straks weer Olivier Boscagli kunnen allemaal hun bijdrage leveren, maar het lijkt logisch dat PSV deze zomer gaat doorselecteren en weer een grote naam gaat halen.”

Dat zou dus zomaar De Vrij (30) kunnen worden. “Hij zou voor PSV een droomkandidaat voor de Eindhovenaren zijn natuurlijk. Hij loopt komende zomer uit zijn contract bij Internazionale en kan een enorme impuls geven aan PSV. Feyenoord ligt echter ook op de loer, voor het geval De Vrij terug naar Nederland zou willen. PSV wilde Branthwaite al deze transferperiode kopen van Everton, maar dat is niet gelukt. Het blijft bij huur tot het einde van het seizoen. De paradox voor Stewart is straks dat hij alleen maar duurder wordt als hij beter en meer gaat spelen bij PSV.”

Veel interesse verwacht

De Vrij verliet Feyenoord in juli 2014 voor SS Lazio. In 2018 stapte hij vervolgens over naar Inter Milan, waar na dit seizoen zijn contract afloopt. Er zal vermoedelijk nog wel meer interesse vanuit grote competities in de 59-voudig international gaan ontstaan, want de afgelopen jaren behoorde hij tot de meest stabiele verdedigers van de wereld. Dit seizoen staat zijn teller op twintig optredens in alle competities voor Inter.

Keert De Vrij komende zomer terug in Nederland?

  • Ja, bij Ajax
  • Ja, bij Feyenoord
  • Ja, bij PSV
  • Nee, dat denk ik niet
10089+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie