‘Enorme blunder Marcel Brands bij PSV’

Foto: ‘Enorme blunder Marcel Brands bij PSV’

Hoofdschuldigen aanwijzen is betreft de crisis van PSV wellicht lastig, maar volgens De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns mag in ieder geval erg kritisch naar het functioneren van directeur Marcel Brands gekeken worden. Na het echec in Emmen ‘had Brands echter duidelijk geen zin in lastige vragen’.

“Nu PSV in een paar weken tijd het perspectief op de titel drastisch ziet verslechteren, is dat een flinke knauw voor de status van de afgelopen zomer met veel klaroengeschal binnengehaalde algemeen directeur, die na het vertrek van John de Jong, in wie het vertrouwen was opgezegd door de raad van commissarissen, zijn oude stiel heeft opgepakt”, schrijft Kapteijns in de ochtendkrant.

“Het was Brands die op Van Nistelrooy inpraatte om toch voor de groep te gaan staan, nadat de oud-spits eerder tot de conclusie kwam dat het nog niet het goede moment was. Dat de algemeen directeur vervolgens financiële belangen heeft laten prevaleren door Gakpo en Madueke te verkopen, heeft Van Nistelrooy in zijn eerste jaar als hoofdtrainer van PSV in een lastig parket gebracht. Brands is in gebreke gebleven door geen vervangers klaar te hebben staan om de grote aderlatingen op te vangen met een nieuwe impuls. Dat is een grote strategische misser”, aldus de journalist tot slot.

Vijfde plaats dreigt

Feyenoord kan vanavond bij een zege op NEC al uitlopen tot een voorsprong van zes punten. Ook kan FC Twente over de Eindhovenaren heen klimmen (Vitesse-uit), net als Ajax donderdag thuis tegen FC Emmen. Johan Derksen en Valentijn Driessen haalden gisteravond ook al flink uit naar Marcel Brands.

PSV Eindhoven
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 januari 2023 16:30.

Brands out

  • Eens
  • Oneens
888+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie