Endrick koos voor Real Madrid vanwege jeugdidool

Foto: Endrick koos voor Real Madrid vanwege jeugdidool

Het Braziliaanse toptalent Endrick verkoos Real Madrid boven onder meer FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Chelsea. Dat heeft voor een groot deel te maken met Cristiano Ronaldo, het grote jeugdidool van het 16-jarige wonderkind. Endrick verheugt zich er ook op om met landgenoot Vinícius Júnior samen te gaan spelen.

Endrick blijft echter tot zijn 18e voor Palmeiras spelen, voordat hij de overstap maakt naar De Koninklijke. Real wilde het supertalent echter zo snel mogelijk vastleggen en betaald liefst 72 miljoen euro voor de aanvaller. “Real Madrid is een heel grote club en Viní heeft me berichtjes gestuurd waardoor ik er nog meer naar uitkeek”, zegt Endrick tegenover Marca.

Endrick droomt ervan om in de voetsporen van Ronaldo te treden, die grote successen in de Spaanse hoofdstad vierde. “Cristiano, mijn idool, heeft ook voor Real Madrid gespeeld. Dat zijn de redenen waarom ik voor Real Madrid koos. Ik denk dat het de juiste keuze is. God heeft altijd aan mijn zijde gestaan en heeft me verteld dat ik het juiste pad kies.” Vrij recent verruilde Vinícius en Rodrygo eveneens de Braziliaanse competitie voor Real.

“Adviezen over mijn hele leven”

De vorbije maanden kreeg Endrick al veel adviezen van Vinícius. “Als ik ze allemaal zou moeten opnoemen, sta ik hier nog wel even. Ik houd ze voor mezelf. Zijn adviezen gaan niet alleen over het hier en nu, maar ook over mijn hele leven. Ik zie hem als een goede vriend en denk dat onze vriendschap nog heel lang zal standhouden. Ik zie ernaar uit dat we passes naar elkaar versturen op het veld en doelpunten maken.”

De juiste keuze om voor Real te kiezen?

  • Zeker wel
  • Denk ik niet
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie